AFP
Volledig scherm
© AFP

Gratis openbaar vervoer om de luchtkwaliteit te verbeteren? Duitsland denkt erover na

De Duitse regering denkt er ernstig over na om openbaar vervoer voor pendelaars - al dan niet tijdelijk - gratis te maken in bepaalde steden om er de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat heeft regeringswoordvoerder Steffen Seibert vandaag bevestigd.

12 reacties

  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Uiteraard goed idee maar wie gaat dat betalen ? Over het aanpakken van de OORZAAK wordt nog steeds niet gedacht : lagere bevolkingsdichtheid, de oplossing voor alle problemen in de toekomst. Kindergeld in ruil voor gratis openbaar vervoer uitproberen dus
  • saida chammam

    6 jaar geleden
    Bestaat al in kleinere steden in Frankrijk.. Daar heb je niet constant files hoor zoals hier...
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Stevaert zal dan toch gelijk krijgen, je zal onmiddellijk de gevolgen zien want de auto's zullen gedecimeerd worden in het stadscentrum. En diegenen zeggen dat gratis niet bestaat, kan men tegenwerpen dat iedereen tenslotte belastingen betaalt eveneens voor het openbaar vervoer.
  • Danny Heynderickx

    6 jaar geleden
    Misschien ook iets voor België in plaats van tarieven van het openbaar vervoer te verhogen en elektrische wagen kost wat kost te willen doorduwen.
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    En die gratis treinen gaan rijden met stroom uit de sterk vervuilende steenkoolcentrales. Waren ze maar nooit uit de kernenergie gestapt. Hun lucht zou zuiverder geweest zijn.