Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photonews

Ook seksueel wangedrag bij Artsen zonder Grenzen

BuitenlandArtsen zonder Grenzen werd in 2017 geconfronteerd met 24 gevallen van seksueel misbruik of ongewenst seksueel gedrag binnen de eigen organisatie. Dat heeft de medische hulporganisatie vandaag bekendgemaakt.

118 reacties

  • Willy Scholaart

    6 jaar geleden
    er worden al meer dan 40 jaar geld ingezameld voor de afrikaanse landen, vroeger stond er in iedere winkel zo een ja knikkertje ( zou nu rasisme zijn) en zilverpapier ingezameld en wat is er veranderd na al die jaren niets zero zero zero, waar is al die hulp dan naar toe? maar er zijn wel een geel leger CEO s bijgekomen, denken die nu echt dat wij achterlijk zijn.
  • Baziel Vervoort

    6 jaar geleden
    Alhoewel, de NGO's steunen de plaatselijke economie.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    We hebben duizenden daklozen in België, help die mensen ipv grote geldverslindende organisaties met gigantische loon en andere kosten.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    En dit is het topje van de ijsberg. Ga eens na hoe de meesten van die medewerkers ginder wonen, hoeveel huispersoneel ze hebben, met welke wagens ze rijden. Zeker die sjarels die voor Unesco, Unicef, enz... "werken". Allemaal betaald van "de krijg" van brave burgers en de overheid. NGO's zouden in de eerste plaats geen overheidsgeld mogen krijgen. En waarom moeten giften fiscaal aftrekbaar zijn?
  • Roger Poot

    6 jaar geleden
    In ALLE grote organisaties zitten dergelijke mensen, dit zegt niets over de organisaties zelf.