© RBINS - Thierry Hubin

Bezoek eens een museum vanuit je luie zetel met Google

Er is een nieuwe oplossing voorhanden voor wie van cultuur houdt, maar daarvoor toch liever niet de luie zetel uitkomt: Google. Dankzij de zoekmachine kun je nu wereldwijd virtueel door zo'n 50 musea kuieren en voor het eerst is daar ook een Belgisch museum bij.

flb, belga

Google's Art Project maakt gebruik van de street-view-technologie om de virtuele bezoekers rond te leiden in enkele van de topmusea in de wereld. Momenteel is dat mogelijk in 50 musea waarmee Google een samenwerking aanging. Het project werd voor het eerst gelanceerd in 2011, maar werd nu uitgebreid.

Voor het eerst maakt met het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel ook een Belgisch museum deel uit van het initiatief. Bezoekers kunnen dankzij street view door alle vaste zalen van het Brusselse museum kuieren en een selectie van de beste plekken in virtual reality bezoeken met een speciale bril. Daarnaast zijn vier thematische expo's gemaakt, onder meer over de iguanodonskeletten die op het einde van de 19de eeuw werden gevonden in de steenkoolmijn van Bernissart (Henegouwen).

Naar onder meer de dino's kijken kan alvast via deze link.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer