Ook werken aan Noorderplaats lopen vertraging op

De werken aan de Noorderplaats in Antwerpen zullen vertraging oplopen. De fasewissel is verschoven naar 21 februari, meldt Noorderlijn. Het lijkt volgens ATV ook weinig waarschijnlijk dat de werf aan de Noorderlaan begin maart vrijgegeven zal worden.

bap

Reden van het uitstel op de Noorderplaats is de aanhoudende koude waardoor het niet mogelijk is om te asfalteren en de bomen aan te planten. De aangekondigde fasewissel wordt daarom uitgesteld naar 21 februari. Bij de nieuwe fase verschuift de werfzone naar de zijde van de Londentoren, waar een nieuw voet- en fietspad richting het zuiden wordt aangelegd. Werken zullen er ook zijn aan een deel van het Hardenvoortviaduct. Vanaf dan worden de rijstroken richting de Leien heraangelegd. In september 2017 ging het project er van start.

Volgens ATV is het een utopie dat de werken aan de Noorderlaan begin maart zullen afgelopen zijn. De werf zou onverwachte vertragingen hebben opgelopen, onder meer door het vriesweer. Zo zou het minstens 8 graden moeten zijn om eeen nieuwe toplaag asfalt te leggen en de enige keer dat het warm genoeg was, regende het.

Vorige week maakte de aannemer van Noorderlijn bekend dat de ondergrondse delen van de werken op het Operaplein elf maanden vertraging hebben opgelopen, tot augustus 2019.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen