AFP/Twitter
Volledig scherm
© AFP/Twitter

Schietpartij op middelbare school in Florida: 17 doden, schutter was geschorste ex-leerling

BuitenlandTijdens een schietpartij op een middelbare school in Parkland, Florida heeft een dolle schutter woensdag een waar bloedbad aangericht. De man - die door persagentschap AP geïdentificeerd is als oud-leerling Nikolas Cruz - werd opgepakt. Scott Israel, de sheriff van Broward County, bevestigt dat er voorlopig zeventien doden te betreuren vallen. Zeventien mensen, waaronder ook de schutter werden naar het ziekenhuis overgebracht. Drie mensen verkeren nog in kritieke toestand, drie anderen zijn stabiel.

118 reacties

  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    goed gezegd Lucas Jacobs, zo is het idd.... en dan heeft Trump nog het lef om te zeggen dat elk kind zich veilig zou moeten voelen op school terwijl hij wapenbezit goedkeurt; zal nog slechter worden jammer genoeg.
  • Karel Destomme

    6 jaar geleden
    Amerikanen zelf gaan heel licht over schotwonden. Dat wordt behandelt zoals kleine ongelukjes hier bij ons. Dat er tieners over de schreef gaan op deze manier kan niet anders op deze manier.
  • George Rodain

    6 jaar geleden
    Obama heeft veel beloofd maar er is even weinig als bij Trump of onze politiekers die echt uitkomt. De oplossing ligt bij de burgers, de NRA zou geen macht hebben moesten de burgers geen wapens kopen. Stel u voor dat hij niet zijn legaal geweer kon gebruiken dan was het met een mes ofzo geweest en zou deze zieke persoon niet zo veel slachtoffers kunnen maken.
  • Dirk D'hont

    6 jaar geleden
    Iedereen een wapen en het is opgelost....
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Obama wilde er tenminste iets aan doen, maar werd tegengewerkt door de Republikeinen en de machtige NRA! Trump daarentegen wil de wapenwet NOG versoepelen!