De leerlingen moeten de school onder begeleiding van de politie verlaten.
Volledig scherm
De leerlingen moeten de school onder begeleiding van de politie verlaten. © Getty Images

Onthutsend: dit jaar al achttien schietpartijen in Amerikaanse scholen

BuitenlandDe schietpartij op een school in Parkland, Florida, was niet de eerste van dit jaar in de Verenigde Staten. In de eerste anderhalve maand van 2018 vonden al achttien schietpartijen plaats op Amerikaanse scholen. Volgens de ontwapeningsbeweging 'Everytown for Gun Safety' kennen de VS gemiddeld één schietpartij op een school per week sinds 2013.

18 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Die data kloppen wel degelijk. Er vallen zelfs meer doden in de VS door wapengeweld door de politie dan er in Europa vallen door crimineel geweld.
  • dev Sleger

    6 jaar geleden
    Die tweet met die data klopt langs geen kanten en is bovendien erg misleidend. In belgië gebeuren meer vuurwapen incidenten/moorden dan in de meeste staten in de VS. Wat ook wel de reden zal zijn waarom wij er niet bij staan, kwestie van de data stevig te manipuleren. Overigens gebeuren de meeste vuurwapen moorden in D.C., waar de strengste wapenwetten gelden.
  • Etienne Goedertier

    6 jaar geleden
    Een tweet die de nagel op de kop tikt: als meer wapens op meerdere plaatsen ons meer veiligheid bieden, dan zou America toch de veiligste plaats op aarde moeten zijn....
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Hoe meer wapens mensen mogen dragen, hoe meer wapens er nodig zijn om u te verdedigen. Die jongen kocht zijn wapens niet als zijnde een gangster. Hij is een pas een gangster geworden vanaf de eerste kogel die hij schoot. En hun regering lossen ook alles op met geweld en oorlog, dus de appels vallen niet ver van de boom.
  • Guido Verbist

    6 jaar geleden
    Ze zijn zo onbegrijpelijk die Amies dat ze nog meer wapens willen,dan kan je je beter verdedigen.Te gek!