Lorin Parys (N-VA).
Volledig scherm
Lorin Parys (N-VA). © Vertommen

Vlaamse meerderheidspartijen willen privégeld inzamelen voor sociale innovatie

BinnenlandBinnenkort kan de overheid obligaties uitgeven die privaat geld inzamelen voor vernieuwende sociale projecten. Daarover hebben de Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld een akkoord bereikt. 

18 reacties

  • Raymond Corremans

    6 jaar geleden
    Tot op de laatste cent gaan ze uit onze zakken halen. Jammer genoeg is Belgie het land der dwazen die dit initiatief nog gaan toejuichen ook.
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Dat ze eerst eens zien dat bedrijven en zelfstandigen belasting betalen, liefst aan de percentages van de gewone man zegge min 40%
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Dus wie geld heeft kan investeren in sociale projecten die een bepaalde winst opleveren ? op de kap van de sociaal zwakste mensen in onze maatschappij ?? is dit geen belangenvermenging ? partijen gaan de staat dan hogere prijzen voorleggen en winst maken op kap van de gewone belastingbetaler ! want worden die partijen ook begunstigde in de constructies ? beheersraden eigen investeringen ?
  • Theodoor Vanhove

    6 jaar geleden
    Arcopar in het kwadraat ?
  • daan aerts

    6 jaar geleden
    en laat het nu eens die 3 partijen zijn die als grote verliezer er door komen bij de volgende verkiezingen dan kunnen ze aan hun eigen geld zitten in plaats van te proberen te pikken bij de mensen