© David Van den Broeck

© Vel

thumbnail: null
thumbnail: null

Jacky Mathijssen moet Westerlo in eerste klasse houden: "Er hangt hier een mooie sfeer"

Jacky Mathijssen is de nieuwe coach van voetbalclub Westerlo. Hij volgt Bob Peeters op, die dinsdag ontslagen werd. Westerlo staat na zes speeldagen in de Jupiler Pro League eenzaam laatste met één punt.

dvd, md

Jacky Mathijssen is met Westerlo al aan zijn achtste club als trainer toe. De voormalige doelman was de voorbije jaren onder meer coach van STVV, Charleroi, Club Brugge en Beerschot. Tot november van vorig jaar coachte hij OH Leuven.

"Hij was de meest geschikte kandidaat om het nieuwe project van de club in goede banen te leiden. KVC Westerlo wil met hem uitgroeien tot een stabiele middenmoter", reageerde Westerlo.

Bij Westerlo volgt Matthijssen Bob Peeters op. De voormalige spits, die sinds eind november 2015 aan de slag was bij de Kemphanen, kon met Westerlo enkel in de openingswedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen Standard (2-2) een punt sprokkelen. In de daaropvolgende wedstrijden volgden er echter vijf nederlagen op rij, waardoor Westel na zes speeldagen met één punt troosteloos laatste staat in de hoogste afdeling. Afgelopen weekend gingen ze nog met zware 4-1 cijfers onderuit bij KV Kortrijk.

"Er hangt hier een mooie sfeer"

"Westerlo is een hele toffe club, een vaste waarde in eerste klasse", reageerde de kersverse coach. "Westerlo staat voor iets, heeft charme. Er hangt hier een mooie sfeer rond het voetbal. Momenteel zit deze club in een crisissituatie, in een moeilijke periode. Het is nu vooral zaak om daar zo snel mogelijk uit te komen", vertelde Mathijssen woensdag bij zijn voorstelling in 't Kuipje. "Ik ga proberen zo snel mogelijk oplossingen aan te bieden en proberen de spelers, die het toch moeten doen, mee te krijgen in het nieuwe verhaal."De 53-jarige Mathijssen debuteert dit weekend met een thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Volgens de nieuwe coach van de Kemphanen is het meteen een "zeer belangrijke" match."We willen absoluut voeling houden met de concurrenten en de kloof niet te groot laten worden", stelt de Limburger. "Het zal snel zaterdag zijn. Het is aan mij om een herkenbaar systeem aan te bieden waar de spelers zich goed bij voelen, zodat zij hun huid heel duur verkopen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer