‘Bunkerman’ surft naar ISIS-websites en zit in cel wegens slagen aan politiemensen

© mvn

Drie politiemensen raakten gistermorgen gewond bij een interventie in het inloophuis 't Sas in Brugge. Een agressieveling liet zich daar niet zomaar inrekenen. Medewerkers van het inloophuis waarschuwden de politie omdat hij ISIS-websites bezocht.

Tim Lescrauwaet

De politie van Brugge kreeg gistermorgen telefoon van een medewerker van inloophuis 't Sas in de Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat. Daar kunnen kansarmen onder andere een computer met internetverbinding ter beschikking krijgen. Maar de websites die Kris P. (44) daar gistermorgen bezocht, deden bij de medewerkers de wenkbrauwen fronsen. Hij was op ISIS-gerelateerde sites aan het surfen en werd betrapt door het personeel.

De politie werd gewaarschuwd en snelde met drie agenten ter plaatse. Daar bleek dat Kris P. een mes bij zich had. Dat gebruikte hij niet tegen de agenten. “Onze mensen konden dat van hem afpakken, maar daarna sloegen bij die man de stoppen helemaal door”, klinkt het bij de politie. “Hij verwondde daarbij drie van onze agenten. Zij moesten niet naar het ziekenhuis gebracht worden, maar elke vorm van agressie ten opzichte van onze mensen is natuurlijk te veel.”

Psychisch probleem

Twee agenten zijn door de interventie drie dagen arbeidsongeschikt. De derde voelde zich gisteren niet goed en ging naar huis, maar zou na een dagje rust weer klaar zijn voor de dienst.

De agressieveling kon wel opgepakt worden. Het gaat om Kris P. (44), bijgenaamd ‘de bunkerman’. Hij haalde enkele maanden geleden al eens de media toen hij zijn intrek had genomen in een bunker op de terreinen van manège De Blauwe Zaal in Sint-Kruis. Met allerhande materiaal was hij die aan het ombouwen tot zijn huis. Maar een vrederechter oordeelde dat hij de bunker onmiddellijk moest verlaten.

Sindsdien bleef het stil rond de dakloze man. Hij moet de eigenaars van de bunker bovendien nog een aanzienlijke dwangsom.

“Het is niet zo dat hij echt ISIS-sympathieën had of zo”, klinkt het bij de politie. “Het gaat echt om een man met een psychisch probleem, een geesteszieke.”

De man werd opgepakt en een tijdje in de cel opgesloten. Mogelijk wordt hij voor de onderzoeksrechter geleid wegens slagen en verwondingen aan de politieagenten. Het parket beslist vandaag of hij voor de onderzoeksrechter moet komen of via snelrecht voor de rechtbank zal gedaagd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen