Voorpost hangt zelf ‘verkeersborden’ langs de snelweg: “Opgepast! Overstekende illegalen”

De extreemrechtse Vlaams-nationalistische vereniging Voorpost is een opmerkelijke campagne gestart. De organisatie heeft langs negentien snelwegopritten affiches gehangen met daarop de tekst “Opgepast! Overstekende Illegalen”.

lbo

Een tiental dagen geleden werd een Ethiopiër die wegvluchtte voor de politie in Jabbeke aangereden op de snelweg. De bestuurder van die wagen, Brigitte Vyvermans, was enorm geschokt. ““Het was donker en plots rende die man voor mijn auto. Hij was dan nog eens donker gekleed ook. Achter mij reden wagens, dus bruusk remmen was geen optie. Ik wilde uitwijken, maar het was alsof we allebei dezelfde kant kozen om elkaar te ontwijken. Het was een enorme knal.”

Voor de 39-jarige Ethiopiër kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse. Brigitte zal mogelijk moeten opdraaien voor al de kosten van het ongeval. De verzekering komt vermoedelijk niet tussen. Een gelijkaardig ongeval deed zich eerder al voor op de E40 ter hoogte van Mannekesvere.

© TLG

Voorpost grijpt die incidenten aan om een affichecampagne op te starten. Op negentien plaatsen aan meerdere opritten langs de E40 en de A10 richting de grens met Frankrijk en Calais hingen ze affiches omhoog met daarop “Opgepast! Overstekende illegalen”. De extreemrechtse organisatie wil daarmee autobestuurders waarschuwen dat ‘overstekende illegalen’ wel degelijk een gevaar vormen, zo legt Voorpost in een Facebookpost uit.

Er hangen affiches aan de opritten in Beernem, Oostkamp, Brugge, Loppem, Jabbeke, Gistel, Middelkerke, Nieuwpoort,,Oostduinkerke, Veurne en Adinkerke. Langs de A10 vanuit Oostende richting Brugge hangen er affiches aan de opritten in Oudenburg, Oostende en Zandvoorde. Ook aan de snelwegparkings in Westkerke, Mannekesvere en Jabbeke werden er affiches opgehangen. Zeker die laatste parking wordt al jaren gebruikt door transmigranten die daar aan boord willen geraken van een vrachtwagen om daarmee tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken.

De politie zal de ‘verkeersborden’ van Voorpost weghalen.

© Facebook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen