© Jona Melis

© Jona Melis

thumbnail: null
thumbnail: null

Klimaatschool Bree trekt zo veel mogelijk kledingstukken aan voor Dikketruiendag

Op 8 februari was het weer zover: Dikketruiendag. Natuurlijk deed de Klimaatschool GO! Bree dit jaar ook weer mee. Deze keer namen ze het wel heel letterlijk. Zo werden de leerlingen uitgedaagd voor een superwarme wedstrijd.

Jona Melis

Dat ze op de Klimaatschool hun best doen om een goede wereldburger te worden en daarmee de klimaatsverandering tegen willen gaan, weet nu ondertussen iedereen. Het spreekt dan ook voor zich dat ze er het Kyotoprotocol dat in 2005 opgestart is, en waaruit de Dikketruiendag voortkwam, zeker niet willen overslaan. We leerden uit vorige jaren dat het aantal deelnemende scholen steeds groeit - ondertussen zijn er al meer dan 1.000 deelnemende scholen - en we daardoor meer dan 150 ton CO2 besparen. Toch wel de moeite!

Dus ook in de klasjes van Bree werd de temperatuur wat lager gezet. Natuurlijk moest deze temperatuurverlaging gecompenseerd worden. De MOS-werkgroep bedacht daarom de 'trek-zoveel-mogelijk-bovenkleding-aan-wedstrijd'. Een wedstrijd op klasniveau met als inzet een buitenspeelpakket. Dat leidde tot grappige vertoningen bij zowel de kleinste als de grootste kinderen. De topprestatie werd geleverd door een gemotiveerde meid uit de derde graad met meer dan 40 kledingstukken. Kou werd er die dag alvast niet geleden, en het leverde schitterende modeshows op. De inzet, een buitenspeelpakket winnen, werd een enorm spannend gegeven. Uiteindelijk ging de prijs naar de allerkleinste kleuters (1ko) en de allergrootste bengels (6lo). Proficiat aan iedereen die zich weer (warm) ingespannen heeft!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer