Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Binnenkort proberen we gewoon vanuit Oostende in Engeland te raken": situatie voor 1.500 transmigranten schrijnend in Noord-Frankrijk

VluchtelingencrisisEr leven ongeveer 1.500 vluchtelingen tussen de bossen en struiken aan de Noord-Franse kuststreek, en dan in het bijzonder in het recreatiedomein Puythouck in Duinkerke. De situatie voor hen en vooral voor de niet-begeleide minderjarigen is er schrijnend. Dat stelde Belga ter plaatse vast. Europarlementslid Hilde Vautmans en een delegatie van Child Focus gingen vandaag poolshoogte nemen in Duinkerke en Calais.

27 reacties

  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Gewoon oppakken en terug naar afzender . Gedaan met uitschot op te vangen.
  • Robyn Rose

    6 jaar geleden
    Oostende is al jaren rood lol gaat niets gebeuren, doofpot situatie...
  • Nick Walbers

    6 jaar geleden
    Belgie : Hoi we hebben voor u een kamer en ontbijt, het is wel op de tweede verdieping en we doen er nog wat 30 euro/pers/dag zakgeld boven op. Vluchteling : nee wij willen de Penthouse, meet geld en het liefst in London City.
  • Nick Walbers

    6 jaar geleden
    Gezocht : transport firma die wil mee doen in de strijd. Laten instappen in gent-Brussel-Antwerpen en i.p.v. richting UK een bochtje richting Italië waar ze geregistreerd hadden moeten zijn. Wat denk je van een Go-fund page voor bezine en onkosten?
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Oostende ? in zeebrugge loopt het hier ook vol.