BELGAIMAGE
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE

Na de schandalen: hoe kies je nu best je goede doel?

Seksschandaal bij Oxfam UK op missie in Haïti, ontslagen bij Artsen Zonder Grenzen na seksueel misbruik en “nog zoveel dat het daglicht niet mag zien”, dixit hulpverleningsexpert Linda Polman gisteren. Wie gelooft de grote ngo’s nog? En ook: hoe weet ik nu of een goed doel wel ‘goed genoeg’ is om mijn geld aan te geven? 

66 reacties

  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Het kan er niet af,anders komt mijn maandelijkse vakantie in het gedrang.Ik doe men geld zelf wel op heb daar niemand voor nodig.
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    via onze belastingen steunen we al ontwikkelingshulp - regering maakt budgetten vrij, daar hebben we niks aan te kiezen. Ik steun alleen nog hele kleine, lokale goede doelen. Organisaties die nog niet kreunen onder een veel te vet management en die volledig transparant zijn.
  • Wendy Decat

    6 jaar geleden
    En dan spreken we nog niet van de oplichting met duolegaten. Zo zijn er vzw's die hun vrijwillers erop uitsturen om ouderen en zieken in te palmen als mantelzorger om erfenissen binnen te rijven. Heb het zelf meegemaakt met een vzw te lovenjoel, en mijn geval is niet alleenstaand.
  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Ik geef al jaren aan het beste goede doel: mijn eigen portemonnee en spaarrekening.
  • Fritz De Pessemier

    6 jaar geleden
    Een NGO is een criminele organisatie die zich met belastinggeld laat betalen maar geen controle wil op hun malversaties. NIET sponsoren dus.