Nikolas Cruz wordt voorgeleid in  het gerechtsgebouw van Broward County in Fort Lauderdale, Florida.
Volledig scherm
Nikolas Cruz wordt voorgeleid in het gerechtsgebouw van Broward County in Fort Lauderdale, Florida. © ANP

Extreemrechtse Cruz (19) bekent schietpartij Florida

Nikolas Cruz (19) heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de schietpartij in Florida waarbij gisteren zeventien mensen omkwamen. Hij zou in een depressie zijn geraakt nadat hij november vorig jaar zijn adoptiemoeder had verloren. Naar nu blijkt is hij ook lid geweest van de rechts-nationalistische groepering 'Republic of Florida'.

37 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Alsof de héle FBI met àl haar agenten op dat Rusland-onderzoek zit, zeker! Een simpele background-check had moeten volstaan om te vermijden dat deze gek aan wapens kon geraken.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Waarover velen in Amerika wél boos over zijn, Bervoets en Debeul, is over de passiviteit van de FBI. Er waren meerdere meldingen over de dader binnengekomen op de alarmlijn ("de kliklijn"), maar er werd niet op gereageerd. Waarom niet? Omdat heel de FBI op twee jaar op zoek is naar Russische infiltranten die de verkiezingen hebben beïnvloed.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    OK die gast kan dan misschien extreemrechts zijn maar daarom zijn die "demonische stemmen" in zijn hoofd nog niet perse extreemrecht. Aan zijn dieprode outfit te zien zullen die stemmen eerder van extreemlinkse kant gekomen zijn. ,-)
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Het is niet omdat hij extreemrechts en en bij extreemrechtse groeperingen was aangesloten dat die stemmen in zijn hoofd dat ook waren. Die stemmen kunnen net zo goed de extreemlinkse strekking zijn toegedaan en geitenwollen sokken dragen. Dat kun je nooit weten met die "demonische stemmen" die je van alles toefluisteren.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Het is niet omdat hij geloofde in extreem rechts en dan hij lid was van extreem rechts en oefende met wapens in extreem rechtse kringen, dat hij extreem rechts is. Er is precies genoeg zand aan de rechtse kant.