Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Regering plaatst zonnepanelen op zee

Met de groeiende nood aan hernieuwbare energie, en een steeds schaarser wordende ruimte op land, kijkt de regering richting de zee. Staats­secretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) wil de Noordzee voorzien van drijvende eilanden met zonnepanelen, schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard vandaag.

50 reacties

  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Een volgend Freya Debakkle in de maak?
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Kwestie van onze belastingcenten buiten te smijten. Zonnepanelen op zee? Is daar geen wind misschien? Is debackere ooit wel aan de kust gewees?
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Als het van Open VLD afhangt mag elke oplossing, de meest peperdure zijn. De kost wordt toch doorgerekend naar de klant. Zie Turtelboom en Tommelein !!! De stroomkost kWh voor nacht is ineens plots duurder geworden dan voor daluren! Ja, ja , zonnepanelen geven 's nachts niets. Accumulatie mag dus niet langer, elektrisch rijden moet dan weer wel. Huichelaars!
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    In windmolens en zonnepanelen worden "zeldzame " grondstoffen verwerkt! Een leegroven van het milieu dus! Bovendien is het een schande dat de arme en modale burger opgezadeld wordt met een levensnoodzakelijk product waarvan de prijs kunstmatig ' zeer hoog' wordt gehouden. En dat om vadertje staat en aandeelhouders te plezieren.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Het grote sprookjesboek van OpenVld krijgt een nieuw hoofdstuk. Zielig. Wat zal het morgen weer zijn? Ik tip op “lagere belastingen”.