© Marie Jo

Zo blijft je lingerie langer mooi

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van mooie beha’s, slipjes en stevige sportbeha’s. Maar hoe was en bewaar je deze delicate items nu het best? Met deze tips blijft je lingerie langer mooi!

cityfashion

(Hand)was je lingerie met zorg

Dé eenvoudigste manier om je lingerie langer mooi te houden? Was met de hand! Vul een emmer met warm water en een zacht wasmiddel en laat even inweken. Let op dat je nooit wrijft of uitwringt, dat beschadigt de fijne stoffen en beugels.

Leg je lingeriestukken plat op een rek om te drogen zodat ze niet kunnen uitrekken. De droogkast is een echte boosdoener voor je lingerie!

Je lingerie op de juiste manier opbergen? Dat doe je zo

Lingerie blijft niet alleen langer mooi als je ze juist wast, ook de opberging is belangrijk. Hebben je beha’s een zachte padding? Schuif ze dan achter elkaar, zo behouden de cups hun vorm. Stevige, voorgevormde beha's leg je best achter elkaar (in hun volledige lengte) of op elkaar, plat in een lade.

Delicate broekjes? Vouw ze netjes op en maak kleine stapeltjes. Te hoge stapels zorgen voor extra belasting waardoor de stoffen sneller verslijten.

Tip: draag je beha nooit langer dan vier dagen op rij. Zweet tast namelijk de elastische stoffen in je beha aan.

Sportbeha's: een geval apart

Een goede sportbeha is gemaakt voor intense lichaamsbewegingen en veelvuldig wassen. Sportbeha's zijn dan ook heel wat steviger dan bijvoorbeeld fijne bralettes, dus je kan ze gerust in de wasmachine wassen als ze gemaakt zijn van lycra, elastan of spandex.

Steek je sportbeha's wel in een apart waszakje en gebruik een programma voor fijne was. Sportbeha’s drogen vrij snel (door de sneldrogende, synthetische materialen), dus vermijd de droogkast. Je sportbeha opbergen? Vul de cups met enkele propjes zakdoeken, zo blijft de vorm een stuk beter in model. Last but not least: vervang je sportbeha na ongeveer 6 maanden om een optimale ondersteuning te garanderen.

De juiste BH voor onder je feestjurk? Die vind je zo!

© Marie Jo

Bij de perfecte feestjurk hoort… de juiste lingerie. Van een open rug tot strapless, voor elke feestjurk bestaat er een bijpassende BH. De hele nacht zorgeloos dansen? Dat doe je met onze tips!

Een open rug of diep decolleté?

Niets zo lastig als een zichtbare BH terwijl dit niet de bedoeling was. Een jurk met open rug gescoord? Een strapless BH is jouw redder in nood. Koop je BH zeker niet te groot, extra rugsteun kan je gebruiken. Liever geen risico op ‘afzakken’? Een BH waarvan je de bandjes kan kruisen geeft je voldoende (onzichtbare) steun.

Je jurk subtiel een sexy detail geven doe je met een kanten bralette. Zichtbaar, maar wel extra vavoom! Je vormen extra in de verf zetten met een diep decolleté?

Een laag uitgesneden push-up BH houdt alles op z’n plek en geeft moeder natuur een duwtje in de rug. Kanten cups zijn een no-go, een zo glad mogelijk exemplaar is een betere keuze. Zorg er wel voor dat er niets te zien is van je BH, anders krijg je snel een slordig effect.

Strapless of nauwaansluitende jurk?

Pronken met je schouders? Dat doe je natuurlijk met een strapless jurk. Het is en blijft een elegant mode-item, mits je de juiste BH eronder draagt. Plastic bandjes zijn veel te zichtbaar en horen thuis in de jaren 2000. Een goed zittende strapless BH of bustier laat je heel de nacht dansen zonder kans op wardrobe malfunctions!

Schitteren in een nauwaansluitende jurk doe je best met een T-shirt BH. Gladde cups en zo weinig mogelijk zichtbare naden of beugels laten lijken dat je niets onder je jurk draagt, maar jij weet wel beter. Onzichtbare steun? Check!

Jouw perfecte BH nog niet gevonden? Ontdek hier alle BH's die een match made in heaven zijn met jouw feestoutfit.

Waarom investeren in goede sportkledij de moeite loont

© Jacob Postuma

Staat ‘meer bewegen’ op jouw lijstje van goede voornemens? Een goed begin is het halve werk! Van het juiste materiaal tot de perfecte pasvorm, met de juiste vestimentaire ondersteuning kom je al een heel eind!

De details zitten in de stof

Het is belangrijk dat de stof van je sportkleding vocht en temperatuur optimaal kan regelen. Een mix tussen katoen en synthetische vezel houdt je droog, ondersteunt je spierwerking, gaat huidirritatie tegen bij het zweten en zorgt ervoor dat geurtjes minder lang blijven hangen.

Ondanks je intense lichaamsbeweging en het veelvuldig wassen, kan de juiste materialenmix tegen een stevig stootje. Afbrokkelende logo’s, gekrompen T-shirts of een sportbeha die plots niet meer goed zit? Niet met de juiste materialen!

Tip: was je sportkleding op maximum 30 graden en steek ze nooit in de droogkast: zo blijven de vezels van de kleding intact (en behouden je sportkledingstukken hun 'stretch'). Laat je ook niet verleiden om veel wasmiddel te gebruiken: dit verstopt de vezels waardoor de stof minder goed kan ademen en geurtjes bijgevolg blijven hangen. Er bestaan zelfs speciale wasmiddelen voor sportkledij!

De juiste kledij ondersteunt je sportprestaties

De juiste workout-outfit blijft op zijn plaats tijdens je sportprestaties.De eerste stap? Een goede sportbeha! Bepaal de intensiteit van je morning run of yogasessie, want voor elke activiteit bestaat er de perfecte variant. Kwaliteitsvolle merken weten dit maar al te goed en passen hun modellen aan met voorgevormde pads, extra ventilatie of vederlichte materialen.

Sporten in de koude? Niets kan zoveel deugd doen als fris aan je dag beginnen. Tien T-shirts over elkaar zitten uiteraard niet comfortabel tijdens het joggen. Kies dus voor kwaliteitsvolle kleding! Het juiste materiaal houdt je perfect warm (zonder dat je overmatig zweet natuurlijk), is elastisch genoeg voor al jouw bewegingen én is sneldrogend. Kies bijvoorbeeld voor lichte, elastische polyesterstoffen: die zorgen voor isolatie en een optimale vochtregulatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer