Zwaardere straf voor wegpiraat Curd V. in beroep

© VTM

Het Antwerpse Hof van Beroep heeft woensdag de straf van de 52-jarige wegpiraat Curd V. uit Sint-Genesius-Rode opgetrokken van 12 maanden met uitstel naar 12 maanden effectief. De veelpleger kreeg deze straf omdat hij op 5 april 2013 tot zeven keer hard op de rem van zijn BMW M3 op de E314 in Halen ging staan. Een achterligger kon hem maar met moeite ontwijken.

GeHo

Daarnaast maakte hij zich ook nog schuldig aan weerspannigheid tegenover de politie op 16 september 2013 in Lummen. Hij weigerde toen alle medewerking aan agenten die hem ’s nachts rond 1 uur in zijn auto wilden controleren omdat hij in een inbraakgevoelige buurt stond. De arrogante man begon te dreigen en probeerde de hand van een inspecteur tussen een deur te klemmen.

“De feiten zijn misdadig en uitermate ernstig”, oordeelde het Hof van Beroep dat zich genoodzaakt zag de straf te verzwaren. Dat hij in het verleden meerdere veroordelingen opliep en zich ook al moest verantwoorden voor slagen, weerspannigheid en smaad speelden evenmin in zijn voordeel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen