Direct naar artikelinhoud
NEW YORK

Broers "die bom wilden maken" opgepakt in VS met 16 kilo chemicaliën

De broers woonden in een appartement in The Bronx (archiefbeeld).Beeld Thinkstock

De Amerikaanse autoriteiten hebben twee broers opgepakt die worden verdacht van een poging om een bom in elkaar te knutselen. De zaak kwam aan het licht nadat één van de mannen een computer terugbracht naar een school in New York waar hij ontslag had genomen als docent. Zijn oud-collega's ontdekten op de pc informatie over de vervaardiging van explosieven.

De autoriteiten troffen bij een inval in het gemeenschappelijk appartement van de mannen in The Bronx meer dan zestien kilogram chemicaliën die gebruikt kunnen worden om explosieven te maken, bericht de krant Washington Post.

Rechercheurs ontdekten volgens rechtbankdocumenten ook dat zeker twee leerlingen van de school waren ingehuurd om vuurwerk uit elkaar te halen voor de broers. De scholieren kregen daar ongeveer 50 dollar (zo'n 40 euro) per uur voor betaald.

Het is nog onduidelijk wat de mannen van plan waren. Onderzoekers troffen in het appartement een briefje aan met het opschrift "onder de volle maan zullen de kleintjes angst kennen". De 27-jarige broers zijn inmiddels voorgeleid in Manhattan. Ze verklaarden onschuldig te zijn.