© BELGA

René Weiler: “Nuytinck is mentaal sterk”

Anderlecht ontvangt donderdagavond (19 uur) in zijn eerste wedstrijd in de poules van de Europa League Qabala. René Weiler, de Zwitserse coach van paarswit, is op zijn hoede voor het team uit Azerbeidzjan.

“Het is een sterke ploeg die Rijsel heeft uitgeschakeld in de (derde) voorronde. Qabala verdedigt heel goed en is goed georganiseerd”, stelt Weiler daags voor het treffen. “Het wordt een moeilijke wedstrijd maar we spelen om te winnen. Zo kunnen we op een positieve manier aan ons parcours beginnen. We zijn het gewend om tegen ploegen te spelen die laag verdedigen.”

Of Bram Nuytinck donderdag opnieuw in de ploeg staat, is nog afwachten. De Nederlandse centrale verdediger werd zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Charleroi (3-2) na enkele ongelukkige tussenkomsten uitgefloten door een deel van de Anderlechtaanhang. “Maar ik maak me er geen zorgen over, Bram is mentaal sterk”, sust de Zwitser.

Davy Roef: “Qabala niet onderschatten”

Net als zijn coach waarschuwt ook doelman Davy Roef voor onderschatting tegen Qabala. “Iedereen weet dat we deze ploeg niet mogen onderschatten. Tegen elke ploeg moeten we steeds het beste van onszelf geven”, zegt Roef, die op zijn 22e Silvio Proto opvolgt in het doel bij de Belgische recordkampioen. “Het is nooit gemakkelijk om de eerste doelman van Anderlecht te zijn. Ik heb dit seizoen al goede en minder goede wedstrijden gespeeld, maar dat is normaal voor een jonge keeper. Elke wedstrijd geef ik het beste van mezelf. Ik ben op de goede weg maar ik kan nog beter.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer