Ringland lanceert crowdfunding voor studies over knelpunten overkapping

Burgerbeweging Ringland lanceert een crowdfundingactie om nieuwe studies te financieren over twee knelpunten voor de volledige overkapping van de Antwerpse Ring. Dat maakte Ringland vrijdag bekend op een persconferentie.

JaTi

Ringland, dat exact vier jaar geleden werd opgericht, ziet twee grote knelpunten in het ontwerpproces voor de overkapping van de Ring:

1. De logische en veilige aansluiting van de Oosterweel-light (stedelijke ringweg) op de noordelijke Ring

2. De technische en veiligheidsvereisten bij het huidige statuut van de Antwerpse Ring als schakel in het Europese wegennet (TEN-T) en als route voor explosief transport (ADR).

Volgens de beweging is er onrust bij de burgers over de geplande gaten van 150 meter om de twee kilometer, die “de verhoopte gezondheidswinst bij de overkapping opnieuw deels teniet zouden doen.”

Ringland heeft daarom aan een studiebureau deze twee studies aangevraagd:

1. Een helder concept uit te tekenen voor Oosterweel-light

2. Een onderzoek te doen naar mogelijke alternatieve trajecten voor het gevaarlijk transport. Het Toekomstverbond stelt dat de overkapte Ring een stedelijke ringweg wordt. Past een stedelijke ringweg nog in het TEN-T-netwerk?

Om bovenstaande twee studies te financieren doet Ringland opnieuw een beroep op de burgers. Via crowdfunding hoopt ze tegen midden april 40.000 euro op te halen.

De crowdfundingactie wordt gelanceerd aan de vooravond van het verjaardagsfeest van Ringland, dat morgen (zaterdag) plaatsvindt van 14 uur tot 17 uur op de Groenplaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ringland