© Instagram

Kaat Bollen reageert emotioneel op keizersnede: "Ik vind dit nog steeds een teleurstelling"

Kaat Bollen post een foto van de geboorte van haar tweeling op Instagram. Wegens complicaties werd het een keizersnede en geen natuurlijke bevalling en dit vindt de seksuologe nog steeds jammer. Met haar post reageert ze op een nieuw advies van de Wereldgezondheidsorganisatie.

elvh

De keizersnede van Kaat Bollen was onverwacht en een bijzonder ingrijpende gebeurtenis voor de jonge mama. "Wat baal ik van mijn keizersnede", post ze onder een foto van de operatie op Instagram.

"Zo had ik het niet voor me gezien! Ons mannetje lag als eerste en in stuit, dus keizersnede was voor mijn gyn de enige mogelijkheid. Omdat ik haar 100% vertrouw zijn we haar hierin gevolgd. Maar ik vind het daardoor niet minder jammer... Ik klaag niet hoor, want onze kindjes zijn veilig ter wereld gekomen en moesten niet eens in de couveuse. Toch blijft het een teleurstelling."

Natuurlijke bevalling

De Limburgse seksuologe had duidelijk gehoopt dat het een natuurlijke bevalling zou worden en reageert met haar persoonlijke post op een recent advies van de Wereldgezondheidsorganisatie. "Er moet meer vertrouwen zijn in de capaciteit van een vrouw om op een natuurlijke manier een kind te baren", stelt dat advies. "Medisch personeel en vroedvrouwen zouden bevallingen niet mogen versnellen, tenzij er echte risico's of complicaties op het spel staan."

Maar soms is er dus geen andere keuze, reageert Kaat Bollen. Met haar post wil ze andere keizersnedemama's een hart onder de riem steken. "We hebben dat goed gedaan! We hebben er (bijna?) even hard voor afgezien (die pijn achteraf!) en houden evenveel van onze schatjes! Laat ons maar gewoon dankbaar zijn dat ze, op welke manier dan ook, in ons leven gekomen zijn!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer