Facebookoprichter had in september al aangekondigd dat hij aandelen zou verkopen.
Volledig scherm
Facebookoprichter had in september al aangekondigd dat hij aandelen zou verkopen. © REUTERS

Zuckerberg houdt zich aan belofte om 99 procent van vermogen aan goed doel te geven

iHLNMark Zuckerberg heeft deze week voor 108,6 miljoen dollar (86,7 miljoen euro) aan aandelen in zijn Facebook verkocht. Het geld is volgens techsite Recode bestemd voor zijn goed doel, het Chan Zuckerberg Initiative.

10 reacties

  • Koen Van crombruggen

    6 jaar geleden
    Wie sleurt er hier nu rode duivels bij? Tegen een bal stampen en 16 miljoen per jaar verdienen is in verhouding veel meer dan Zuckerberg heeft voor hetgeen hij doet.
  • Leo Vandevoorde

    6 jaar geleden
    "Als ze daarvan 99 procent afstaan, houden ze zelf nog 580 miljoen euro over om van te leven." Ter info, onze best betaalde Rode Duivels komen nog niet eens aan 100 miljoen. M.a.w., hij geeft 99% weg en dan nog heeft hij 5 keer zoveel als een rode duivel die 16 miljoen per jaar verdient.
  • Fred Pauwels

    6 jaar geleden
    Met een gestolen idee voor God spelen! Die hebben we al genoeg! Al die giganten worden te machtig en weten op den duur niet meer wat te doen met hun geld. Dit is gewoon niet goed. Het internet laat het monopoliseren van gans de wereld toe, en dat is een brug te ver. Het internet is ontwikkeld met gelden van de gemeenschap, dus laat een stuk de verdiensten dan ook gaan naar de gemeenschap, zonder voor God te spelen.
  • Peter Van Steenbergen

    6 jaar geleden
    Moest het de Marc ni storen....ik kan ook nog een procentje gebruiken, zelfs 0,1 procent is al goe...op voorhand bedankt maat....keep on dreaming zeggen ze dan
  • marcus bastiaensens

    6 jaar geleden
    Verkoop al je aandelen van Facebook. Zuckerberg heeft begrepen dat facebook over de top is. Heeft geloofwaardige uitvlucht gevonden om zijn aandelen te vekopen.