Enkele beelden die in mei vorig jaar tijdens de aanvaring met de politie gemaakt werden. Het komt tot een opstootje (l.), waarna een man tegen de grond gewerkt wordt (centraal) en vervolgens meegenomen naar het commissariaat (r.).
Volledig scherm
Enkele beelden die in mei vorig jaar tijdens de aanvaring met de politie gemaakt werden. Het komt tot een opstootje (l.), waarna een man tegen de grond gewerkt wordt (centraal) en vervolgens meegenomen naar het commissariaat (r.). © RV

Trouwstoet loopt uit de hand, politie krijgt klappen, maar Franstalige rechter laat amokmakers onbestraft: "Wij eisen een Vlaamse rechtbank"

BinnenlandIn mei 2017 reed een trouwstoet uit het Brusselse luidruchtig Dilbeek binnen. De politie repte zich om de colonne te begeleiden. Tijdens een controle liep het uit de hand. Twee mannen deelden klappen uit, vier agenten raakten gewond. De Brusselse rechter besliste vandaag dat de twee (24 en 30 jaar oud) vrijuit gaan. "Onthutsend", zegt burgemeester van Dilbeek, Willy Segers.

265 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik ben altijd tegen de splitsing van België geweest, maar nu begin ik toch stilaan te twijfelen of Vlamingen en Franstaligen of Walen wel in het zelfde land wonen. De Brusselse rechters zijn meestal PS getrouwen en hebben niet veel sympathie voor Nederlandstaligen of Vlaamse inwoners, de rechtspraak zal zelden neutraal zijn. Van mij mogen ze Brussel hebben ik kom daar toch nooit, in Antwerpen of Gent zelden.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    De burgemeester heeft ook nog de mogelijkheid om deze rechter aan te klagen wegens overtreden van de grondwet, verzaken aan zijn plicht om slagen en verwondingen aan ordehandhavers in functie te straffen...de rechter krijgt misschien ook 1.000€ per dag van turkse misdadigers, dat schijnt normaal te zijn in brussel.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    De zoooveeelste politieke uitspraak......
  • Jos Vdh

    6 jaar geleden
    Vrijspraak en zonder procedurefout we gaan er geweldig op vooruit.
  • Luc Vangrunderbeeck

    6 jaar geleden
    Het gaat hier WEERAL om een trouwstoet van Noord Afrikanen of zigeuners, het is een richtlijn van de overheid aan de rechtbanken om deze groepen mild of niet te straffen! Eenzelfde vonnis zou in Vlaanderen uitgesproken worden. Een behandeling in een Vlaamse rechtbank zou niets veranderd hebben aan de uitspraak, integendeel: beide feiten zouden geseponeerd zijn en ze krijgen er nog een uitkering bij als vergoeding voor het "buitensporige geweld van de politie".