Federaal onderwijsminister Betsy DeVos repte met geen woord over aanpassingen van de wapenwetgeving.
Volledig scherm
Federaal onderwijsminister Betsy DeVos repte met geen woord over aanpassingen van de wapenwetgeving. © REUTERS

"Scholen kunnen leraren bewapenen": onderwijsminister VS denkt niet aan strengere wapenwetgeving na schietpartij in Florida

Schietpartij FloridaDe Amerikaanse onderwijsminister Betsy DeVos gaat, net als president Donald Trump, met een boog rond de vraag om de wapenwetgeving te herzien na de schietpartij in de school in Florida waarbij eergisteren 17 dodelijke slachtoffers vielen. Terwijl Trump de klemtoon op de mentale gezondheid van dader Nikolas Cruz legt, een 19-jarige blanke suprematist van wie wordt gespeculeerd dat hij depressief was, autistisch en aan het foetaal alcohol syndroom lijdt, suggereert de onderwijsminister dat scholen de optie hebben hun leerkrachten te bewapenen.

64 reacties

  • Hans Mannaerts

    6 jaar geleden
    Wanneer je met de wagen mag rijden op je 16de, wapens kopen op je 18de en alcohol drinken op je 21ste maar geen kindersurprise mag nuttigen omdat het gevaarlijk kan zijn weet je in wat voor land je zit.
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    @zulma terrana hij moest nog steeds de verkopen ondertekenen. Je vindt er genoeg van op internet z'on heilig boontje was Obama niet en zeker niet zoals de media hem blijft verheerlijken. Onder zijn bewind is de Amerikaanse staatschuld verdriedubbeld.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    En hoeveel van de gewapende veiligheidsagenten van de scholen hebben ooit een dolle schutter kunnen elimineren ? Geen enkele.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Tot er een leraar door slaat en begint te schieten. Dan kunnen ze een pleidooi houden om de leerlingen te bewapenen.
  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    Om moorden te voorkomen hebben we meer potentiële moordenaars nodig. Het intellect van deze minister is buiten categorie.