Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Fiscus strenger voor wie woning afschrijft via vennootschap

De fiscus stelt paal en perk aan de sterk ingeburgerde praktijk waarbij zelfstandigen een groot deel van de aankoopkosten van vastgoed afwentelen op hun vennootschap. Dat schrijft De Tijd vandaag.

114 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Iedereen zelfstandig, iedereen tevreden.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Terwijll een werknemer 15 a17€ betaald word tellen zelfstandige zoals hieronder 65€ en dan gaan ze zeuren over RSZ en ziekteverzekering zelf te betalen,sorry hè mannen,de klant betaald jullie zaken en worden gul doorgerekend en niet anders. Belastingen betalen jullie ook niet ,loon zo gesteld dat je minimum verdiend dmv afschrijvingen en allerhande constructie's en ik ken er ook die de vrouw ingeschre-ven hebben alleen om wagens en aftrek van bedrijf nietegenstaande ze elders zelfs werken
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Maar men gaat nooit de grote aanpakken enkel de kleine zelfstandige met hoogste 5 mensen Die met onderaannemers werken met buitenlandse aan 4€ per uur zal men niet aanpakken Er zijn mensen die huizen metselen /sanitair /zonder enige ervaring aan armoe lonen wel goed doorrekenen aan klant en dit zijn niet die kleine zelfstandige
  • jacques bridelance

    6 jaar geleden
    fraude is dit zeker niet..is volledig legaal.....dat ze eens de constructies van politici bekijken die thuis hun bureel maken ..hun vrouw dochter enz inschrijven als bediende .enz... je moet dit eens doen als zelfstandige..???? tot je eens een deftige belastingskontrole hebt..!!!!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Steven Vandemaele,met je riant loon van 65€ per uur betaal je niet zelf de RSZ maar de klant,alles word doorgerekend en belastingen betalen doe je ook niet ,alles word qua investering en materiaal afgeschreven en jezelf op papier minimum loon,de werkwijze is al lang bekend en bovendien,heb mij steeds afgevraagd waar-om steeds klagende zelfstandige zelfstandig zijn als ze niks verdienen,want zo doen ze toch steeds naar de buitenwereld,stop dan en ga voor een baas werken.