© Dauphin County

Koppel bekent verwaarlozing van drie jonge kinderen: “Ze aten verf van de muur”

Een koppel uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft donderdag de zware verwaarlozing van drie jonge kinderen toegegeven. Hoewel de politie de uitgehongerde kinderen in een gesloten kamer in hun huis had gevonden, hebben de ouders de feiten meer dan een jaar lang ontkend.

nadb

Joshua Weyant (33) en Brandi Weyant (38) werden in december 2016 gearresteerd nadat de politie een anonieme tip had gekregen. De beller wist hen te vertellen dat de ouders hun drie kinderen - tussen vier en zes jaar oud - al een hele tijd mishandelden en uithongerden.

Toen de agenten hen uiteindelijk aantroffen, wogen ze minder dan dertien kilogram. Bij hun redding hadden ze zo veel honger dat ze zelfs verf van de muur aan het eten waren.

“Een dag later en ze waren dood geweest”

De kinderen hadden alle drie luizen en waren ze bedekt met menselijke uitwerpselen. Hun lichamen stonden vol builen en blauwe plekken.

Een dokter, die de kinderen onderzocht, verklaarde dat de twee oudste kinderen gestorven zouden zijn als de politie enkele dagen later was binnengevallen. “Ze zagen eruit alsof ze uit een concentratiekamp kwamen”, klonk het toen.

Volgens de speurders had het koppel de kinderen opgesloten omdat ze geen zin meer hadden om voor hen te zorgen en waren ze aan het wachten tot ze stierven.

Bekentenis

Bij hun arrestatie gaf het koppel verwarrende verklaringen. Zo vertelden ze dat ze helemaal niet de ouders van de kinderen waren. Buren spraken dat echter tegen en zeiden dat ze er zeker van waren dat Brandi hun moeder was.

Pas nu, meer dan een jaar na de politie-inval, hebben de ouders bekentenissen afgelegd. Zij pleiten nu schuldig voor mishandeling, kindermisbruik en samenzwering. In mei moeten ze opnieuw voor de rechtbank verschijnen en riskeren ze een minimumstraf van tien jaar cel.

De kinderen wonen inmiddels bij een pleeggezin, waar ze het afgelopen jaar hersteld en opengebloeid zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER