“Gewoon slechte kost. Net niet naar de pot moeten spurten”: macaroni in eigen dienstencentrum ligt raadsleden OCMW zwaar op de maag

© jvw

De macaroni die de OCMW-raadsleden vorige week voorgeschoteld kregen in De Koffiebranderij is in het verkeerde keelgat geschoten. Het OCMW onderhandelt nu met de traiteur.

hvh

“De smaak ver te zoeken, niet lekker, eentonig, platte pasta, smaakloze kaas en saus. Gewoon slechte kost. Net niet naar de pot moeten spurten.” De reacties van een zevental OCMW-raadsleden die vorige week een macaronischotel gingen eten in hun eigen splinternieuwe OCMW-Lokaal Dienstencentrum aan de Molenstraat/Hekkerstraat, liegen er niet om. Unaniem waren ze het eens over de slechte kwaliteit van de maaltijd. Een drietal raadsleden die niet aanwezig was, prijst zich achteraf gelukkig dat ze er niet bij waren.

Het dienstencentrum aan de Molenstraat/Zeshoek serveert sinds 15 januari middageten voor enkele euro’s. Bij de start kwam er een vijftiental eters, nu nog één à twee, horen we van een dagelijkse bezoeker. Die zijn ook niet tevreden over de menu’s die wel eens onaangekondigd durven veranderen.

“Dit moet beter”

OCMW-secretaris Patrick Galle is op de hoogte. “We zetten een openbare aanbesteding op onze gemeentelijke website. Al raar trouwens dat daar geen enkele Wetterse traiteur op instak”, zegt hij. “Wel één enkele, een Vlaams-Brabander. Het is uiteindelijk de gemeentelijke aankoopdienst die kiest. Ik hoorde nu wel dat na een terugval van maaltijdgebruikers er ’s middags nu soms tot twaalf eters zijn.’

OCMW-voorzitster Lieve De Gelder (CD&V), zelf aanwezig op de maaltijd die haar ook slecht beviel: “We gaan volgende week het contract met de traiteur herbekijken. Dat loopt nu nog in een proeftijd. Hoe dan ook, dit moet beter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen