Vluchtelingen uit Guinea
Volledig scherm
PREMIUM
Vluchtelingen uit Guinea © Getty Images

Meer getuigenissen over seksueel wangedrag hulpverleners: "Je kon niet aan eten komen zonder eerst seks te hebben. 'Een kilo voor seks', zeiden ze"

De seksrel rond hulpverleners van Oxfam legt een dieper probleem in die wereld vol rondreizende expats bloot: scheve machtsverhoudingen. "Een illusionaire wereld waarin mensen denken dat ze God zijn."

57 reacties

  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Ik begrijp ook niet waarom men financiële steun moet verlenen aan landen die alsmaar oorlog blijven voeren? Hier zijn ook hulpbehoevende mensen, die nooit oorlog gevoerd hebben, heel hun leven gewerkt hebben en een pensioentje krijgen om van te huilen. Stop met geld te steken in een bodemloze, hopeloze put.
  • Jo Peeters

    6 jaar geleden
    Je zou toch al lang moeten weten dat het opgehaalde of van de overheden gekregen geld voor het allergrootste deel naar de werking van de organisaties gaat. Wat nu blijkt dat het overige geld nog dient om mensen af te persen enz...
  • Jean-Pierre De Clerck

    6 jaar geleden
    De schaamte voorbij!! Mensen stoppen met doneren in deze opengetrokken beerput! Hum??? Fris ruikt da toch nie!?
  • luc willems

    6 jaar geleden
    Oxfam heeft meer dan 5000 managers waarvan er een paar rotte appels zullen zijn. 0.01 % ongeveer.....bovendien brengt iemand anders dan de betrokkene dat naar buiten 8 jaar later...
  • FILIP ELGERS

    6 jaar geleden
    @mario vanhaesendonck: ik begrijp wat je bedoelt. Echter nadat 75% is besteed aan structurele kosten en zakkenvullerij, dat dan voor de resterende 25% her en der als tegenprestatie structureel eerst seksuele diensten moeten worden verleend? Deze misdaden financier ik niet. We moeten al genoeg mistoestanden des werelds financieren via overheidsstelsels zonder dat ngo's er nog een schepje bovenop moeten doen.