Kussen op de werkvloer van Bewel, sportvliegtuig stort neer in Stokrooie en veulen met gruwelijke wonde is nu springpaard. Dit zijn de strafste video’s van de voorbije week

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op www.hbvl.be. Heeft u een spraakmakende video gemist? Dan vindt u de video hier terug in het overzicht.

pebs

1. Veulen vijf jaar geleden slachtoffer van paardenbeul, nu springpaard

Een snijwonde van liefst 82 cm, blootgelegde ruggenwervels en ribben, een losgekerfd schouderblad… De verminkingen die een paardenbeul begin augustus 2013 toebracht aan het veulentje Last Chance in zijn wei in Beringen, waren gruwelijk. Nu, vier jaar en vierhonderd hechtingen later, heeft de hengst zijn eerste jumpings gereden. “Al duizenden paarden heb ik verzorgd, maar nog nooit een met zulke verwondingen. Niemand had durven denken dat Last Chance zo’n atleet zou worden”, zegt paardenchirurg Tom Mariën.

LEES MEER: Het wonder Last Chance uit Beringen

2. Wat betekent Aswoensdag ook alweer? Een snelcursus ‘vasten voor jongeren’

Het was woensdag Aswoensdag, de start van de vastentijd. Voor veel jongeren is de ‘kerkelijke’ variant een ver-van-hun-bed-show maar toch zijn er ook hedendaagse vastenperiodes zoals Tournée Minerale, Dagen zonder vlees of 30 dagen zonder klagen. Priester Wim Simons uit Herk-De-Stad geeft ons een snelcursus ‘Vasten voor jongeren’.

LEES MEER: Wat betekent Aswoensdag ook alweer?

3. Vliegtuigje stort neer in Stokrooie: “Onze wijk is aan een nog grotere ramp ontsnapt”

In een bosje langs de Bruynebosstraat in Stokrooie (Hasselt), net op de grens met Bolderberg, is maandag rond 13.20 uur een sportvliegtuig neergestort. De twee inzittenden uit Wallonië, opgestegen in de buurt van Kortrijk, overleefden de crash niet. Het drama gebeurde in een woonwijk. Volg hier de laatste vluchtroute van het sportvliegtuigje.

LEES MEER: Twee inzittenden komen om het leven

4. Smaaktest vegetarisch beleg

Met Aswoensdag en het askruisje op uw voorhoofd is deze week de vastentijd van start gegaan. Dat betekent minder alcohol, minder snoep en minder vlees. Maar wat dan met uw dagelijks schelleke salami op uw boterham of uw broodje martino ’s middags op het werk? Bij ‘HBvL test’ proeven de lezers deze week vegetarische vleesvervangers voor op de boterham.

LEES MEER: HBVL test: “Die vegetarische preparé is lekker pittig”

5. 122 koppels bij Bewel in Limburg vieren Valentijn op de werkvloer

Al zestien jaar zijn ze getrouwd, Wim (51) en Anniek (46) uit Genk. Lisa (26) en Yannick (24) hebben sinds de zomer van 2016 een relatie. Bij beide koppels sloeg de vonk over op de werkvloer van Bewel. En dat gebeurt wel vaker, bij werknemers van Beschermde Werkplaatsen Limburg. Binnen de organisatie zijn er maar liefst 122 koppels. Ofwel: 15 procent van de mensen die er werken, vormt een koppel. Liefde viert hoogtij, binnen de beschutte werkplaats.

6. Dames op de vuist tijdens voetbalmatch: gewonde speelster naar het ziekenhuis

Opmerkelijke beelden van een damesvoetbalmatch in Maasmechelen circuleren op het internet. Enkele speelsters van derde provincialers Sparta Lille en Eendracht Mechelen-aan-de-Maas gaan elkaar in volle wedstrijd te lijf. De scheidsrechter stuurde twee dames met een rode kaart van het veld en liet de match verder spelen. “Toen de twee onruststokers van het veld waren, keerde de rust terug”, reageert scheidsrechter Marcel Steegen. Een speelster moest naar het ziekenhuis met een bloedneus en een wonde aan de lip.

LEES MEER: Dames op de vuist tijdens voetbalmatch

7. Nog een uitsmijter: Skiënde robots op Winterspelen

Terwijl veel evenementen op de Olympische Winterspelen van Pyeongchang worstelen met harde wind, skiën acht robots ‘moeiteloos’ de hellingen in Dunnae af.

LEES MEER: VIDEO. Skiënde robots op Winterspelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer