Gent zet aan zwemvijver Blaarmeersen extra redders in buiten hoogseizoen

© David Van Hecke

In Gent worden er vanaf woensdag ook buiten het hoogseizoen voldoende redders ingezet aan de zwemvijver Blaarmeersen, waar vorige maand een kind van 12 verdronk. “Als het mooi weer is zal de groene vlag uithangen en zullen er minstens vijf redders de veiligheid garanderen”, zegt schepen van Sport Resul Tapmaz.

sdv

In het sport- en recreatiedomein Blaarmeersen werden op mooie dagen in de periode september tot juni slechts drie redders voorzien. De rode vlag bleef ook uithangen, waardoor er een zwemverbod gold. “In de toekomst zullen we zowel op weekdagen als in het weekend in de periode september-juni een duidelijk en consequent beleid voeren. Als het mooi weer is zal de groene vlag uithangen en zullen minstens vijf redders de veiligheid garanderen”, zegt schepen Tapmaz. “Op andere dagen, wanneer de rode vlag uithangt, zal in de toekomst ook meer gesensibiliseerd worden, zodat bezoekers goed geïnformeerd zijn over het feit dat het verboden is te zwemmen.”

Eind augustus verdronk een jongen van 12 jaar oud in de Blaarmeersen. De jongen werd uit het water van de zwemvijver gehaald, in het gedeelte van het recreatiedomein waar mocht gezwommen worden, vlakbij de waterglijbaan. Redders probeerden de jongen nog te reanimeren, maar hij kon niet meer gered worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen