© www.100kmrun.be/team/schoonbroek-loopt

Na Brugge, Brussel en Antwerpen nu ook ‘urban trail’ in… Schoonbroek

Zowat alle grote steden in Vlaanderen hebben een ‘urban trail’: een loopwedstrijd in een stedelijk decor, waarbij de deelnemers dwars door het stadhuis, de kerk, kantoorgebouwen en appartementen lopen. Zondag vindt er zowaar een nieuwe, bijzondere ‘urban trail’ plaats in… Schoonbroek, een Reties kerkdorp met amper 1.100 inwoners.

Eddy Meulemans

De start- en aankomstplaats wordt ingericht in de tuin van de pastorij van Schoonbroek. De deelnemende wandelaars en lopers volgen een exclusief parcours van 5 kilometer langs en door tal van prachtige dorpspanden, waaronder de Sint-Jobkerk, een lokale feestzaal en de gemeentelijke basisschool. Starten kan tussen 10 en 14.30 uur.

Het evenement wordt georganiseerd door het team Schoonbroek Loopt. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Schoonbroek Loopt is een team van zes sportieve Schoonbroekenaren: de zussen Cindy en Kim De Houwer, Guy Raeymaekers, Yannick Wens, Wannes Goris en Koen Daemen. Zij nemen op 18 maart deel aan de ‘100 km-run voor Kom op tegen Kanker’ op en rond het UZA en campus Drie Eiken van de Universiteit Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER