© Photo News

Belofte Nathan Van Hooydonck vijfde in tijdrit op EK wielrennen: "Ik ben ontgoocheld"

Nathan Van Hooydonck is woensdag in het Franse Plumelec vijfde geworden op het Europees kampioen tijdrijden voor beloften. De 20-jarige neef van Edwig Van Hooydonck had voor 24,5 kilometer 51 seconden meer nodig dan de Duitse winnaar Lennard Kämna. Die legde de afstand af in 33:59, goed voor een gemiddelde van 43,256 kilometer per uur.

De Italiaan Filippo Ganna eindigde op een halve minuut op de tweede plaats, de Fransman Remi Cavagna werd derde op 35 seconden. Senne Leysen werd tiende, op 1:41.

Voor de 20-jarige Kämna, die volgend seizoen de kleuren van Sunweb-Giant verdedigt, is het de tweede Europese titel. In 2014 kroonde hij zich tot Europees tijdritkampioen bij de junioren. Dat jaar werd hij ook wereldkampioen tijdrijden in Ponferrada. Vorig jaar reed hij in zijn eerste jaar bij de beloften naar brons op het WK tijdrijden in Richmond.

"Ik hoopte op meer"

De 20-jarige Belgische kampioen tijdrijden bij de beloften eindigde afgelopen zondag op een derde plaats in de Chrono Champenois en was met ambitie afgereisd naar Plumelec. "Luidop stelde ik wel dat ik tevreden zou zijn met een plek in de top vijf op dit EK, maar ik voelde me echt sterk, had vertrouwen opgedaan en eigenlijk wilde ik meer: de titel of een medaille, dus ik ben ontgoocheld met deze vijfde stek. Op een kampioenschap tellen alleen de medailles of titels."

"Ik voelde me goed onderweg, maar misschien ben ik iets te snel van start gegaan. Op het eind zat ik echt helemaal à bloc toen ik die helling (nog 1,8 km bergop naar de finish) op moest en daar verlies ik tijd. Geen 51 seconden (het verschil tussen hem en de Europese kampioen Kämna), maar toch wel enkele seconden. Het kan een raad zijn voor de eliterenners morgen, zorg dat je nog iets in de reservetank hebt om aan die slotklim te beginnen."

Senne Leysen was dan weer wel tevreden met zijn tiende stek. "Met dit resultaat kan ik leven", stelde de zoon van Lotto Soudal-ploegleider Bart Leysen. "Tiende, op mijn eerste EK voor beloften. Dit voelt wel goed. Die slothelling is moordend, daar kan je nog veel tijd verliezen, maar de profs hebben ervaring genoeg om zo'n tijdrit verstandig aan te pakken en goed te doseren."

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer