Israëlisch premier Benjamin Netanyahu wil zo snel mogelijk met zijn Poolse ambtgenoot Mateusz Morawiecki praten.
Volledig scherm
Israëlisch premier Benjamin Netanyahu wil zo snel mogelijk met zijn Poolse ambtgenoot Mateusz Morawiecki praten. © AFP

Israël haalt uit naar Poolse premier die zei dat Joden bijdroegen aan Holocaust

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft hard uitgehaald naar de Poolse minister-president Mateusz Morawiecki die gezegd had dat ook Joden bij hebben gedragen aan de Holocaust. Netanyahu noemde de woorden van zijn Poolse ambtgenoot "schandelijk".

12 reacties

  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    Vele joden zaten cinema-gewijs met chips en popcorn op een heuvel toe te kijken en toe te juichen toen Israël Palestina aan het bombarderen was. Vele joden staan hun leger en politie aan te moedigen en de Palestijnen uit te schelden, wanneer deze laatsten door de israëlische gestapo-diensten op straat en en hun huizen en gebedshuizen bedreigd, geslagen, mishandeld en gedeporteerd worden naar verborgen gevangenissen.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    De joden zaten vrolijk te piknikken toen de Palestijnen gebombardeerd werden.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Veel Polen treurden er niet om dat Joden weggevoerd werden naar Auschwitz. Sterker nog zij zwaaiden hen lachend uit als de trein vertrok. Daar bestaan filmbeelden van. Veel Polen zagen hen als concurrenten/ indringers die ze liever kwijt dan rijk waren.
  • Marc Van Orshaegen

    6 jaar geleden
    de waarheid doet pijn he Benjamin!
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Natuurlijk maakten joden deel uit bij de uitvoering van deze gruwelijke daden omdat ze niet anders konden iedereen probeerde op zijn eigen mannier zijn eigen leven te redden dat is toch normaal waarom dat ontkennen ? is dat een probleem ? in elke oorlog worden er onmenselijke daden gesteld vandaag gebruikt men nog gifgas en zelfs Israël onderdrukt vandaag een ganse bevolkingsgroep met geweld dus ik zou maar even in de spiegel kijken alvorens grote woorden te gebruiken !