Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

John Cleese keert 40 jaar na 'Fawlty Towers' terug naar het kleine scherm

'Hold The Sunset', Britse comedy met John Cleese.Beeld BBC

Nooit zou hij nog voor tv werken. Monty Python-legende John Cleese zwoer die dure eed na het onverslijtbare 'Fawly Towers', de komische reeks die hij in 1975 en 1979 voor de BBC maakte. Maar zie, voor 'Hold The Sunset' ging hij toch overstag. U kan vanavond zelf oordelen of die reeks het wachten waard was. Drie andere tv-tips krijgt u er gratis bij. En het hele programma, dat vindt u hier.

Taboe: Mensen in armoede

Los van het financiële aspect, heeft leven in armoede op persoonlijk vlak vaak verregaande gevolgen. Mensen in armoede krijgen vaak het verwijt dat ze de problemen aan zichzelf te danken hebben, of niet genoeg moeite doen om eruit te klimmen. In deze aflevering van 'Taboe' probeert Philippe Geubels het onderwerp 'armoede' met humor te benaderen.

Om 20u30 op Eén.

Het Vonnis

Dit rechtbankdrama wordt weleens de beste film van Jan Verheyen genoemd. De regisseur schreef zelf het scenario en deed beroep op Koen De Bouw en Veerle Baetens om dat te vertolken. Die eerste speelt zakenman Luc Segers. Zijn wereld stort in wanneer zijn vrouw en dochter om het leven komen bij een mislukte overval en dader door een procedurefout vrijuit gaat.

Om 21u15 op vtm.

The Work

Twee keer per jaar komt een groep mannen bijeen voor een vierdaagse therapiesessie in een verrassende setting: New Folsom Prison in Californië. De deelnemers zijn zowel veroordeelde moordenaars en bendeleden als mannen van buiten de gevangenismuur. Zonder commentaar en met de camera dicht op de getatoeëerde lijven volgt deze documentaire drie van die buitenstaanders. Een unieke kijk op een al even uniek rehabilitatieproject.

Om 22u50 op Canvas.

Hold The Sunset

Edith is gepensioneerd en krijgt plots een huwelijksaanzoek van haar al even oude buurman Phil. Ze besluiten hun huizen te verkopen en samen naar de zon te trekken, maar dat plan moeten ze terug in de kast steken wanneer Roger, de zoon van Edith, zijn gezin in de steek laat om terug bij zijn moeder te gaan wonen. Toen 'Monty Python'-erelid John Cleese het scenario voor 'Hold the Sunset' onder ogen kreeg, verzaakte hij aan zijn eed om nooit meer in tv-sitcoms op te draven.

Om 20u30 op BBC1.