Direct naar artikelinhoud
Buitenland

"Daag ons niet uit": Israël waarschuwt 'grootste bedreiging ter wereld' Iran

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu stak een brokstuk van een Iraanse neergeschoten drone in de lucht tijdens zijn speech in München.Beeld MSC 2018

Tijdens de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu stevig uitgehaald naar Iran. Hij noemde het land "de grootste bedreiging voor onze wereld". 

Netanyahu vergeleek onder meer de Iran-deal van 2015 met het München-akkoord van 1938. Dat laatste wordt gezien als een gefaalde tegemoetkoming tegenover het toenmalige Nazi-Duitsland. 

De Israëlische premier maakte duidelijk dat hij indien nodig zal optreden tegen Iran. Netanyahu hield tijdens zijn speech ook ostentatief een brokstuk omhoog van een recent neergeschoten Iraanse drone. De drone probeerde vorige week Israël binnen te dringen. 

Ook aanwezig tijdens de speech: de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif, aan wie Netanyahu zich ook richtte: "Herken je dit (brokstuk, ndvr)? Dat zou moeten, want het komt van jullie. Daag ons niet uit."

De veiligheidsconferentie van München verenigt sinds 1963 honderden toppolitici en academici rond veiligheidsvraagstukken. 

Twitter bericht wordt geladen...