© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Giacomo Nizzolo sprint naar zege in Coppa Bernocchi

De 27-jarige Italiaan Giacomo Nizzolo heeft woensdag de 98e editie van de Coppa Bernocchi (cat. 1.1) gewonnen. De sprinter van Trek-Segafredo, die in de Italiaanse najaarsopener voor een Italiaanse selectie reed, was na 192 kilometer in Legnano sneller dan zijn landgenoten Nicola Ruffoni en Paolo Simion.

Acht renners tekenden present in de vlucht van de dag, die vorm kreeg na 20 kilometer. Dion Beukeboom, Vitaliy Buts, Alessandro Fedeli, Matthias Krizek, Giacomo Berlato, Ricardo Vilela, Niccolo Salvietti en Oscar Pelegri reden ze vier minuten voorsprong bij elkaar. Toen de bonus was gezakt onder de minuut maakten Sonny Colbrelli, Francesco Gavazzi en Matteo Busato de sprong naar voren uit het peloton. De kopgroep spatte uiteen, Colbrelli waagde alleen zijn kans toen hij de hete adem van het peloton in zijn nek voelde. Hij kreeg nog Vilela met zich mee, maar op 15 kilometer van de finish was de hergroepering een feit en kon Nizzolo naar zijn vijfde zege van het seizoen spurten.

Eerder dit jaar kroonde Nizzolo zich tot nationaal kampioen, won hij de GP Canton d’Argovie (1.BC) en twee ritten in de Ronde van Kroatië (2.1). Hij was ook de snelste in de slotrit in de Giro, maar werd gediskwalificeerd wegens onregelmatig sprinten. Op de erelijst van de Coppa Bernocchi volgt hij zijn landgenoot Vincenzo Nibali op.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer