Een jongetje loopt langs een Oxfamposter in Port-au-Prince.
Volledig scherm
Een jongetje loopt langs een Oxfamposter in Port-au-Prince. © REUTERS

Oxfam maakt intern rapport over beschuldigingen seksueel wangedrag openbaar: "Drie medewerkers bedreigden getuige"

Hulporganisatie Oxfam heeft vandaag haar definitieve interne rapport over de beschuldigingen van seksueel wangedrag tijdens haar humanitaire missie in Haïti in 2010 openbaar gemaakt. De ngo wil met de publicatie "zo transparant mogelijk zijn over de beslissingen die tijdens het onderzoek genomen zijn, en erkent de vertrouwensbreuk die de gebeurtenissen veroorzaakt hebben". Het rapport bevat ook een gedetailleerd actieplan op basis van de "geleerde lessen".

20 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Krapuul!!! Alleen maar excuses, uitleg, ioc ootmoedig zich te verontschuldigen ten eerste en persoonlijk tegen de slachtoffers, ten tweede tegen de spnsorende leden. En waar blijft het strafonderzoek ? Fraude onderzoek ?
  • marc de leersnyder

    6 jaar geleden
    ze springen als een kat in het nouw, nutteloos ,weg met die rotte bende
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    10 jaar ? Ik zeg u , dit is al veel langer bezig !!! Heb deze organisaties al in 93 zo bezig gezien !! En mij mogen ze gerust bedreigen , ik ben helemaal niet bang van die kereltjes , ik vertel de waarheid , bende profiteurs !!
  • Swa Cauwenbergh

    6 jaar geleden
    Ze zijn azl 10 jaar op de hoogte van sex-misdrijven. Dus ze zouden beter zwijgen.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Oxfam heeft in dit schandaal niks zelf openbaar gemaakt. Had een buitenstaander dat niet gedaan, gebaarden ze nu nog steeds van krommen haas. 't Zelfde bij AZG en er zullen er nog volgen.