Het Franse Europarlementslid Florian Philippot heeft gisteren in het Noord-Franse Arras zijn nieuwe politieke partij 'Les Patriotes' (De Patriotten) voorgesteld, die qua ideologie weinig verschilt van het FN, waar hij vandaan komt.
Volledig scherm
Het Franse Europarlementslid Florian Philippot heeft gisteren in het Noord-Franse Arras zijn nieuwe politieke partij 'Les Patriotes' (De Patriotten) voorgesteld, die qua ideologie weinig verschilt van het FN, waar hij vandaan komt. © AFP

Ex-vicevoorzitter Front National start eigen partij 'Les Patriotes'

Het Franse Europarlementslid Florian Philippot, gewezen nummer twee van het extreemrechtse Front National (FN), heeft gisteren in het Noord-Franse Arras zijn nieuwe politieke partij 'Les Patriotes' (De Patriotten) voorgesteld, die qua ideologie weinig verschilt van het FN. Ongeveer vijfhonderd militanten waren aanwezig op het stichtingscongres. Dat melden de Franse media.

9 reacties

  • raf stevens

    6 jaar geleden
    Een beetje met de franse vlag zwaaien zal geen meerwaarde betekenen, want alle FR partijen zijn traditioneel nationalistisch, en iedere president begint zijn speech met 'Françaises, Français'.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Onder het moto "verdeel en heers"
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ja, Jacob de Meerdere, u was me voor met die vraag aan Bernd Vaes. Ik heb die Philippot gevolgd tijdens de Franse verkiezingen op Franse posten (veel debatten toen) en die lijkt wel een visie te hebben en zijn dossiers te kennen. Hij beantwoordt misschien aan een groot kiespubliek dat zich wilt distanciëren van de familie Le Pen.
  • jozef stevens

    6 jaar geleden
    Of hoe verdeeld uiterst rechts wel is, en dan kinderen met wat vendels laten zwaaien.
  • Francois Peters

    6 jaar geleden
    Goed zo hoe meer rechtse partijen hoe beter kwestie van het evenwicht in Europa te herstellen tussen links en rechts met wat geluk zullen ook zij na verloop van tijd afgevaardigden krijgen in allerlei raden van bestuur ,organisaties, overheidsinstanties enz.. zo bouw je een machtsbasis op