De helft van de jongeren in de jeugdhulp denkt aan zelfmoord of verwondt zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven.
Volledig scherm
De helft van de jongeren in de jeugdhulp denkt aan zelfmoord of verwondt zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven. © thinkstock

Helft jongeren in jeugdhulp is zelfdestructief

De helft van de jongeren in de jeugdhulp denkt aan zelfmoord of verwondt zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven, waarbij 271 jongeren tussen 10 en 21 jaar bevraagd werden en waarover de kranten van Mediahuis vandaag berichten. De helft van hen verbleef in een voorziening, een op de vijf in een pleeggezin.

11 reacties

  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    Begin met de legerdienst of gemeenschapsdienst terug in te voeren. Maak ze wat weerbaarder en stimuleer hun zelfredzaamheid door ze veel minder te bepamperen. Laat ze geen studie doen tegen hun zin, of een vak dat veel te hoog gegrepen is. Laat ze ravotten in de natuur of sporten met vrienden. Verplicht ze regelmatig klusjes en vakantiewerk te doen voor hun zakgeld. Elke vorm van pesten of vandalisme zeer zwaar bestraffen. Beperk hun uren facebook.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    maar huisartsen schrijven liever een anti depressie voor die 60%zelfmoordpoging binnen 6 weken dan oude goedkope die al hun nut bewezen hebben zodoende overheid +fabrikant niet meer naar belgie laten leveren !!
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    12 jaar school heeft als doel om u wilskracht te breken, een indoctrinatie om later 45 jaar te werken. Ik vind het ziek om kinderen dat aan te doen. We leven in een 1 systeem voor alleen en wie niet mee kan of wil word bestraft. Ouders die geen tijd hebben, liberalen die de samenleving als vijand zien en kapot willen maken met nog enkel individuen als resultaat. En dan raar dat zoveel kinderen problemen krijgen, torenhoge zelfmoordcijfers en pillen slikken om gedrogeerd door het leven te gaan?
  • SABINE VAN DE KERKHOVE

    6 jaar geleden
    @Gerard & Nele niet altijd op de maatschappij steken ! De maatschappij begint in huis.... Wat zegt het spreekwoord over "zaaien & oogsten" En als er een goede basis is kan men een goede maatschappij maken punt.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Idd Nele De Spiegeleer, de maatschappij is aan het afzakken tot een schijnvertoning dat alles picobello is. Als men ziet hoe men de kinderen al een totaal andere 'look' aanpast zonder dat ze zich zelf nog maar iets van eigenheid hebben aangemeten kan men al denken dat dit later tot geestelijke botsingen gaat komen.