Van Hauwermeiren ontkende dat hij een beroep had gedaan op prostituees, maar in het rapport zou dat worden tegengesproken.
Volledig scherm
Van Hauwermeiren ontkende dat hij een beroep had gedaan op prostituees, maar in het rapport zou dat worden tegengesproken. © VTM

Oxfam-schandaal: "Van Hauwermeiren liegt", zegt topman Oxfam België

"Roland Van Hauwermeiren is niet de waarheid aan het spreken". Dat zegt algemeen secretaris Stefaan Declerck van Oxfam België na de publicatie van het rapport van de ngo over de beschuldigingen van seksueel wangedrag tijdens de humanitaire missie in Haïti in 2010. Van Hauwermeiren ontkende onlangs dat hij contacten had met prostituees, maar volgens Declerck klopt dat niet. "Hij heeft het erkend en dat staat met zoveel woorden in het rapport", zei Declerck in De Ochtend op Radio 1.

78 reacties

  • carine francoys

    6 jaar geleden
    Schandalig...zo misbruik maken van hun positie...met geld van een ander kinderen misbruiken bah....
  • Guy Van Becelaere

    6 jaar geleden
    Na de reportage van Tom Waes na zijn bezoek aan Haiti waar ik toen genoeg gezien heb wat er met al dat hulpgeld gebeurde bewees dit nogmaals dat het donatiegeld aan de vingers van al die ngo's blijft plakken de plaatselijke gids kaarte dit toen al aan en werd later in een ander tv programma door Tom Waes eigenlijk weggezet als leugenaar en dit alles om een miserabel jobke en Tom tv beelden liegen niet hoor stom vergeten om de linke beelden er niet uit te knippen
  • Erik Bertels

    6 jaar geleden
    Maar 350 opzeggingen??? Persoonlijk ken ik er al twaalf in mijn directe omgeving!!! oxfam blijft liegen!!! Weg met die NGO's vol vetbetaalde bureaucraten en hoerenlopers!
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Na dit schandaal naam veranderen. ACW deed dit ook in beweging .net , in de hoop dat haar leden het vieze verleden domweg zouden vergeten.
  • Johan De Clercq

    6 jaar geleden
    Amai, dat personeelsverloop bij die ngo's kan ook tellen, om de 4 weken een andere woordvoerster......