De Belg Roland Van Hauwermeiren is een van de Oxfammedewerkers over wie het rapport gaat. Hij ontkende dat hij contact had met prostituees in Haïti, maar het verslag zegt iets anders.
Volledig scherm
De Belg Roland Van Hauwermeiren is een van de Oxfammedewerkers over wie het rapport gaat. Hij ontkende dat hij contact had met prostituees in Haïti, maar het verslag zegt iets anders. © VTM Nieuws/Oxfam

Het interne rapport van Oxfam LETTERLIJK: Van Hauwermeiren “bekende dat hij prostituees had ontvangen in woning” ngo

BuitenlandOxfam heeft het complete verslag gepubliceerd van het interne onderzoek dat het in 2011 voerde naar vermeend wangedrag van personeel tijdens een humanitaire missie in Haïti. De ngo bood daar toen hulp na de zware aardbeving van 2010. Het spreekt onder meer tegen wat topman Roland Van Hauwermeiren eerder verklaarde: dat hij nooit contact had met prostituees. Dit is wat er letterlijk staat.

21 reacties

  • imke de meester

    6 jaar geleden
    en hoeveel zijn er niet waar het nooit bij uitkomt ?
  • Staf Marien

    6 jaar geleden
    En die dure villa dat is dan allemaal normaal,hoeveel procent er echt word gegeven is een schande.Voor Haiti was er een massa geld en daar is weinig mee gebeurd .
  • bart ockier

    6 jaar geleden
    En wat met de leidinggevende personen die zich verplaatsen met privejets op kosten van die organisaties? Daar is het opvallend stil rond...
  • Julien De Kerpel

    6 jaar geleden
    Hij heeft er toch ( zijn ) plezier aan gehad ! En dat nemen ze hem zeker niet meer af ( de rest ook niet ! )
  • Patrick Arnout

    6 jaar geleden
    Toch niet opgeven, er zijn heel goede projecten, die waar men niet heel veel over weet. Buiten ngo’s, met hun geldverslindende administratie. Maar dank zij gewone mensen met hart voor de medemens die het moeilijk heeft, zoals kinderen kansen geven in het midden van Afrika via het oprichten van een bv een school.