GAIA
Volledig scherm
© GAIA

Broodfokker die duizenden honden verwaarloosde, riskeert maximumstraf

Als het van de procureur afhangt, wordt broodfokker Gerd Wellekens uit Kasterlee veroordeeld tot de maximumstraf van zes maanden effectieve gevangenisstraf, 12.000 euro boete en een levenslangs verbod op het houden van alle diersoorten. Wellekens die niet kwam opdagen, stond vandaag terecht voor de de correctionele rechtbank van Antwerpen. Volgens dierenrechtenorganisatie GAIA heeft de man jarenlang duizenden honden ernstig verwaarloosd en mishandeld om er op een perverse manier profijt uit te halen.

35 reacties

  • Edmond Dillien

    6 jaar geleden
    6 maanden waarvan er geen seconde gezeten moet worden onder het huidige stelsel, en hoe zit het met de diensten van dierenwelzijn ? Worden die niet geacht om bij zulke fabrieken een regelmatige keuring uit te voeren? Hoogtijd dat er in Belgie een soort van dieren politie word opgericht zoals in G.B. en Australië bestaat, die mensen die onderzoeken iedere klacht in verband met dieren en wij zullen hier weer maar 2, uiteraard overbelaste,inspecteurs hebben voor heel Belgie zekers.
  • marie-jose Marie-José Anthonis

    6 jaar geleden
    Geen straf is zwaar genoeg voor mensen die zoveel dieren leed veroorzaken
  • Remy Van Gestel

    6 jaar geleden
    Maar enfin, kijk eens naar foto, zo een lief snuitje... Hoe kan men zo wreed zijn.
  • karin verwimp

    6 jaar geleden
    Een toch blijven mensen bij zulke hondenfabrieken pups kopen... Kotsmisselijk wordt ik hiervan!
  • Frank Bleijenbergh

    6 jaar geleden
    6 maanden gevangenis welke hij nooit zal moeten uitzitten....geef die man werkstraf in een dierenasiel maar dan wel onder strenge controle....en geen 6 maand maar minstens 6 jaar...wat die man heeft aangericht kan hij nooit nog goedmaken t.o.v. zijn onschuldige slachtoffertjes !, strengere straffen zijn een noodzaak !!