CHAMPIONS LEAGUE. Tottenham onderuit ondanks goal Alderweireld, onwaarschijnlijke ommekeer Real

Naast Club Brugge - Leicester werden natuurlijk nog acht Champions League-wedstrijden afgewerkt. Tottenham verloor meteen zijn eerste wedstrijd tegen Monaco, ondanks een doelpunt van Toby Alderweireld. Manchester City, met Kevin De Bruyne tussen de lijnen, won de inhaalmatch tegen Gladbach na een hattrick van Agüero. Real Madrid zette in de absolute slotfase een achterstand om in een zege tegen Sporting. Besnik Hasi beleefde een avond om snel te vergeten met Legia Warschau.

jtp

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in alle groepen!

GROEP C: Agüero zet Gladbach eigenhandig opzij

Dinsdagavond kon er niet gespeeld worden in Manchester, woensdag was het weer gelukkig beter over het Kanaal. Manchester City, met Kevin De Bruyne in de basis, ontving er Borussia Mönchengladbach, waar Thorgan Hazard op de bank begon.

Het extra dagje rust deed Manchester City duidelijk deugd, want de blauwe ploeg uit Manchester won de inhaalmatch met 2-0. Sergio Agüero, die in de Premier League drie wedstrijden geschorst is na een slag, had alweer een begenadigd dagje en scoorde tweemaal in de eerste helft. Al na negen minuten zette hij de 1-0 op het bord na een sluwe loopactie en slecht verdedigen van Gladbach aan de eerste paal. Nog voor het halfuur was daar al de 2-0, ditmaal scoorde Agüero vanop de stip na een penaltyfout van Kramer op Gündogan.

Lees verder onder de foto!

© EPA

Thorgan Hazard kreeg een halfuur speelgelegenheid na zijn invalbeurt op het uur, maar hij kon Gladbach niet meer in de wedstrijd brengen. Agüero vervolledigde daarentegen zijn hattrick na een individuele actie, goed voor de 3-0. Het werd zelfs nog 4-0 dankzij invaller Iheanacho. Manchester City komt naast Barcelona aan de leiding in groep C, al heeft Barça natuurlijk een beter doelsaldo na de 7-0 zege tegen Celtic.

GROEP E: Tottenham onderuit tegen Monaco, goal Alderweireld

Tottenham is in mineur begonnen aan zijn eerste Champions League-groepswedstrijd in zes jaar tijd. Bij Tottenham vormden

Jan Vertonghen

en

Toby Alderweireld

het centrale duo achterin. De Spurs spelen hun wedstrijden in deze Champions League in Wembley omdat White Hart Lane op dit moment een grote facelift ondergaat, maar de legendarische boog van Wembley inspireerde Tottenham weinig tegen Monaco.

De Fransen begonnen nochtans met een valse noot aan de wedstrijd toen Nabil Dirar (ex-Club Brugge) al na vijf minuten geblesseerd uitviel, maar na een kwartier maakte Bernardo Silva er al 0-1 van na dom balverlies van Lamela en een kwartier later zorgde Lemar met een loeihard schot voor een pijnlijke stilte op Wembley en de 0-2.

Tottenham lukte voor de rust nog de aansluitingstreffer na een kopbal van Toby Alderweireld, maar verder dan dat raakte Spurs niet meer. Mousa Dembélé kreeg na de rust zijn eerste speelminuten van dit seizoen, maar de balgoochelaar kon de gelijkmaker niet meer forceren.

In de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en CSKA Moskou was er geen winnaar, in Duitsland werd het 2-2. Mehmedia en Calhanoglu scoorden voor Leverkusen, Dzagoev en Eremenko maakten nog voor de rust gelijk voor CSKA. Vooral het doelpunt van Calhanoglu, de 2-0, was om in te kaderen. De Turkse international scoorde voor een keer niet vanop vrije trap, maar knalde de bal vanop de rand van de zestien enige mooi in de bovenhoek. Dat was niet genoeg voor de zege, want een slapende Leverkusen-defensie slikte in twee minuten tijd twee goals. Monaco is logischerwijs de eerste leider in groep E.

GROEP F: Afgang voor Hasi, Real wint nog

Legia Warschau, met coach

Besnik Hasi

langs de lijn, beleefde een avond om snel te vergeten tegen Borussia Dortmund. De Poolse kampioen, waar

Vadis Odjidja-Ofoe

,

Thibault Moulin

en

Steeven Langil

in de basis stonden, kreeg een 0-6 pandoering om de oren van Dortmund. De Duitsers scoorden in beide helften drie goals en zorgden zo voor een pijnlijke terugkeer van Legia Warschau in de Champions League. De Poolse kampioen bereikte voor het eerst in 21 jaar de groepsfase van het kampioenenbal. Gotze, Sokratis en Bartra scoorden voor rust voor Dortmund, Guerreiro, Casto en Aubameyang maakten het feestje compleet in de tweede helft.

Real Madrid heeft voor een onwaarschijnlijke ommekeer gezorgd tegen de Portugese vice-kampioen Sporting. De bezoekers uit Portugal kwamen op voorsprong in Bernabeu na een defensieve horrorshow net na de rust. Cesar bedankte en scoorde de 0-1 voor Sporting. Real leek op weg naar een bijzonder pijnlijke thuisnederlaag, maar dat was zonder Cristiano Ronaldo gerekend. De Portugees schilderde in de 89e minuut een vrije trap enig mooi in de winkelhaak, al stond doelman Patricio allesbehalve goed opgesteld bij die vrije trap. In minuut 95 kopte Alvaro Morata Real onverhoopt nog naar de overwinning. Dortmund is logischerwijs de leider in groep F.

Lees verder onder de foto’s!

© AP

© REUTERS

GROEP G: Geen winnaar tussen Porto en Kopenhagen

Een blunderend Club Brugge begon met een pijnlijke 0-3 nederlaag tegen de Engelse kampioen Leicester City. Ryad Mahrez was de matchwinnaar met twee doelpunten, éénmaal vanop de stip en één heerlijke penseelstreek vanop vrije trap. Lees hier dat verslag!

Porto en Kopenhagen hebben de punten gedeeld na een 1-1 gelijkspel.

Laurent Depoitre

(ex-AA Gent) begon op de bank bij Porto, en zag hoe Otavio na 13 minuten de score opende voor de thuisploeg. Zeven minuten ver in de tweede helft maakte Cornelius echter de gelijkmaker voor Kopenhagen, dat daarna wel met tien viel na een tweede geel voor Gregus. Tegen tien man werd Laurent Depoitre in de strijd gegooid, maar hij kon de winning goal niet meer forceren.

GROEP H: Juventus raakt niet voorbij Europa League-winnaar

Juventus begon zijn Champions League-campagne met een teleurstellende 0-0 tegen Europa League-winnaar Sevilla. De Italiaanse kampioen had nochtans de beste kansen, maar faalde in de afwerking. Recordaankoop Gonzalo Higuain had de winning goal bijna beet, maar kopte tegen de deklat.

Lyon is de eerste leider in groep H na een 3-0 overwinning in eigen huis tegen Dinamo Zagreb. Tolisso zorgde voor de 1-0 ruststand voor de Fransen, nog voor het uur diepten Ferri en Cornet de score uit tot 3-0. Dinamo Zagreb kon daar bijzonder weinig tegenover stellen en schoot gedurende de hele wedstrijd maar tweemaal tussen de palen.