Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe app maakt komaf met voedselverspilling in Belgische winkels en restaurants

De app "Too Good To Go", waarmee gebruikers overtollig eten kunnen bestellen van restaurants, bakkers en supermarkten, komt naar België. De primeur is voor Gent.

11 reacties

  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    @Tom Hiel Voeding mag je wel met verlies kopen. Uw logica klopt dat is de wetgeving is ergens logisch voor fraude. Maar bederfbare goederen en ook ik dacht bv seizoensgebonden of evenementachtige dingen mag je ook met verlies verkopen bv de overschot WK spullen etc. En er zijn er nog een paar. Dacht zelfs kledij gezien modegebonden maar dan enkel in bepaalde periodes de sper/soldenperiodes.
  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Personeel mag het vermoedelijk zelf niet meenemen bang dat er een zijhandeltje zou ontstaan dus weggooien die hap. Maar het draait precies vier maanden later al veel mensen aangesloten, de kleine zelfstandigen, misschien eens terug onder de aandacht brengen want het is het eerste dat ik ervan hoor.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    6 jaar geleden
    prima initiatief, maar waarom kunnen de restaurants en winkels het overschot aan eten gewoon weg niet schenken aan tehuizen, de keukens die eten aan de daklozen uitdelen enz..., waarom moeten die winkels er nog munt uit slaan?
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Straks staat er een datings bureau tussen,en dan?
  • Heidi Geerinckx

    6 jaar geleden
    een goed initiatief!