Het panel tijdens het eerste Leuvense kiesdebat.
Volledig scherm
Het panel tijdens het eerste Leuvense kiesdebat. © BELGAONTHESPOT

Betaalbaar wonen en circulatieplan hoofdthema's tijdens eerste Leuvens kiesdebat

De problematiek van het betaalbaar wonen en het verkeerscirculatieplan, dat Leuven eind 2016 invoerde voor de binnenstad, waren de centrale thema's waarover de lijsttrekkers van zeven partijen (sp.a, CD&V, Open Vld, N-VA, Groen, Vlaams Belang en PVDA) gisterenavond de degens kruisten tijdens het eerste grote Leuvens verkiezingsdebat in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.

4 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Ridouani en Dessers zetten (vooral) in op sociale woningen. Die hebben sowieso elkaar "reeds" gevonden. Zonder de kromzwaarden te kruisen. Goed, sociale woningen dus. En welke "doelgroep" hebben onze "vrienden" zoal op het oog ? Leuvenaren, laat Leuven, Leuven blijven !
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Je kan betaalbaar wonen geen bewonderen aan de vaartkom. Zelfs de konijnenkoten voor alleenstaanden zijn voor diegene die 72 uur per week werken of politici zijn. Ik vraag me af hoe de steden er binnen 30 jaar gaan uitzien, de kwaliteit van huizen is rotslecht. Oude gebouwen zijn gebouwd om 1000 jaar mee te gaan.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    grapjassen allemaal,eigelijk heb ik een ander woord klaar maar dat doe ik jullie niet aan
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    Het circulatieplan trekt op niets en zit vol met absurde situaties, en het aantal fietsers is toegenomen, maar de controle op deze fietsers niet, de helft rijdt zonder licht, met 2 of meer naast elkaar, en het respect voor de verkeersregels is ver zoek. Er mag ook eens werk gemaakt worden van een groene stroom ivm de verkeerslichten! Als men van het station richting Gasthuisberg rijdt, dan heb je elke keer een rood licht waar je dan kan wachten, dit kan beter...