Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Ondanks lage rente blijft Belg spaarboekje verder aandikken

BinnenlandDe Belgen hebben de voorbije maanden weer heel wat geld op hun spaarboekjes geparkeerd. Het totale bedrag ging in september weer voorbij de 260 miljard euro, ondanks de aanhoudend lage rente, zo blijkt vandaag uit statistieken van de Nationale Bank van België (NBB).

15 reacties

  • Paul Geenen

    6 jaar geleden
    Ze hebben in stilte de beurstaksen massaal verhoogt, dus zelfs als je nog maar wil beginnen met een beetje te beleggen gaat er een deel af, is dat nu niet erg? . Geef de mensen eerst de kans om iets te verdienen en te groeien, zelfs met deze meest liberale regering in jaren..
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Vrees ervoor als de NVA met OVLD nog eens een regeerperiode mogen uitzitten dat ze aan 't spaargeld gaan zitten ,Dewael heeft al eens een suggestie gedaan een belasting in te voeren om het beleggen te stimuleren en denk dat niet bij de suggestie zal blijven,om zoiets in te voeren hebben ze èèn dag nodig dit te stemmen en 't is een feit.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Wat zijn de Vlamingen bange mensen. Op de Lotto hun geld verspelen dat doen ze wel. Aandelen die zijn echter des duivels.
  • Stef Debever

    6 jaar geleden
    Als je naar buiten komt met je rijkdom, dan wordt je hier scheef bekeken. Vooral socialisten vinden dan dat je alles moet delen, liefst met hen.
  • Marc Vinck

    6 jaar geleden
    Inderdaad er is geld genoeg bij de Belgen dankzij de goede regering. Alleen zijn ze wel top in het klagen en zagen dat ze niet genoeg hebben.