Turkse troepen nabij Afrin.
Volledig scherm
Turkse troepen nabij Afrin. © AP

Erdogan kondigt belegering Syrische Koerdenstad Afrin aan

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de belegering van de door Koerdische milities gecontroleerde Syrische stad Afrin aangekondigd. Het beleg van het stadscentrum zal "in de komende dagen en zo snel mogelijk beginnen", zei Erdogan in een toespraak tot zijn islamitisch-conservatieve regeringspartij AKP in Ankara. 

27 reacties

  • Elmar Willems

    6 jaar geleden
    Over de belegering van de Koerden in Afrin wordt vanuit het hypocriete Europa veel te weinig bericht. Erdogan schakelt semi-IS milities in en is een veel groter gevaar voor het Westen dan eender welke Koerdische groep, want PKK heeft het nooit gemunt op Westerse doelen.
  • Guy Van Severen

    6 jaar geleden
    Eerst de Koerden laten vechten tegen IS en dan een genocide plegen op deze Koerden ! En de ganse wereld laat deze Turkse zot zo maar zijn goesting doen ! Proficiat Europa en Amerika !!!
  • johan debue

    6 jaar geleden
    En dan maar roepen dat Assad naar den Haag moet twee maten en twee gewichten.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Erdogan en Assad en Putin nemen de horens bij de stier nu Trump als een baby president speelt. De E.U slaapwandelt. Het is niet de eerste keer dat de Koerden belazerd worden. In Golfoorlog I door Bush sr met de gasaanvallen op de Koerdische dorpen als gevolg door Saddam Hoessein omdat de Koerden steun hadden verleend aan de VS. Waar is de tijd ?
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Hallo VN ??? Iemand ?? Om "krachtdadig te veroordelen". Hallo, een Turkse gek pleegt genocide ? Op Koerden, niet op IS. Hallo ???