Voor hun 'zeepmassages' gebruiken bordelen vaak illegaal opgepompt grondwater, wat ervoor zorgt dat de stad tegen 2030 grotendeels onder water zal komen te liggen.
Volledig scherm
Voor hun 'zeepmassages' gebruiken bordelen vaak illegaal opgepompt grondwater, wat ervoor zorgt dat de stad tegen 2030 grotendeels onder water zal komen te liggen. © rv

Hoe bordelen in Bangkok de stad doen zinken

De Thaise hoofdstad Bangkok dreigt tegen 2030 grotendeels onder water te staan en dat is niet enkel aan het stijgende zeeniveau toe te schrijven. Boosdoeners zijn de megabordelen, die illegaal grondwater oppompen voor zogenaamde "zeepmassages", en zo hun waterrekening drukken. Dat meldt de Thaise politie.

6 reacties

  • William Beausoleil

    6 jaar geleden
    ;Als Thaïlandkenner verklaar ik hierbij dat daar geen hoeren noch bordelen zijn. Laat u niks wijsmaken !
  • Chris Vandorpe

    6 jaar geleden
    @ koenraad ,als het perfect legaal is hoe kan het dan illegaal zijn?
  • Juan Esteban

    6 jaar geleden
    "prostitutie is illegaal" welja het is ook illegaal in Bahrain, Dubai, Singapore.... toch zijn het de grootste bordelen eens het nacht is. je gaat mij niet wijsmaken dat steekpenningen hier het probleem zijn. Als toerist kan je daar niet eens rustig rondlopen savonds of je word daar lastig gevallen door prostituees.
  • patrick geerinck

    6 jaar geleden
    onze steden zinken ook in de afgrond zonder water op te pompen
  • Koenraad Praille

    6 jaar geleden
    Het is perfect legaal om water in bangkok naar Boven te pompen Maar in de zaak van Victoria Massage gaat het over de ontdoken belastingen die niet betaald werden door het ilegaal oppompen