De brandweer tilde de bus met luchtkussens op om de vrouw te bevrijden.
Volledig scherm
De brandweer tilde de bus met luchtkussens op om de vrouw te bevrijden. © Marc De Roeck

Bejaarde vrouw overleden nadat ze onder wielen van bus terechtkomt: al derde ongeval met De Lijn in straal van twee kilometer

De vrouw die vanmiddag in Antwerpen aan een halte van De Lijn onder een bus terechtkwam, is in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen. Dat meldt de lokale politie. Het gaat om een dame van 86 jaar oud. Ze liep op het kruispunt Craeybecklaan-Turnhoutsebaan naast de vertrekkende bus in een poging die nog te doen stoppen, maar kwam onder de wielen terecht.

28 reacties

  • Jimmy van strydonck

    6 jaar geleden
    Ik neem dagelijks de 500 die mannen mogen het hebben wat voor truckken zei moeten uithalen om de reizigers op tijd op bestemming te krijgen anders krijgen ze klop. Zo is het nu eenmaal iedereen heeft hier schuld aan .
  • Anne Marie De Keersmaecker

    6 jaar geleden
    Heel erg, de vrouw is dood en daarbij denk ik aan de achtergebleven familieleden, maar ik denk ook aan de chauffeur, die man moet nu werkelijk door een hel gaan, die zie ik niet onmiddellijk weer een bus besturen, ik wens zowel de familie van de overleden vrouw veel sterkte alsook aan de buschauffeur zelf en zijn familie .
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Kan je dit ongeval wel in de schoenen schuiven van De Lijn? Ik heb mensen al de gekste dingen zien doen om toch nog maar hun bus te halen, niet met opzet, maar gewoon ondoordacht en niet meer vatbaar voor veilig handelen. Niet vergeten, een bus is zoals een vrachtwagen, veel dode hoeken.
  • Chris Hom

    6 jaar geleden
    Geen enkele buschauffeur wilt een dode op zijn geweten hebben. De "uitgerekende" tijd voor een traject is onrealistisch kort : omleidingen, files, fout geparkeerde auto's... het is een niet te onderschatten verantwoordelijke job.Cowboys vind je ook bij vrachtwagenbestuurders.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Rampzalig mobiliteitsbeleid in Antwerpen.