© Joren De Weerdt

Goudkoorts stijgt na vernieuwingen in systeem EuroMillions

In heel wat krantenwinkels wordt afgeteld naar de vernieuwde versie van EuroMillions, die vanaf 24 september van start gaat. Er valt meer te winnen en dat inspireert blijkbaar ook om nog vaker een grote speelpot samen te leggen met meerdere spelers.

Bert Provoost

EuroMillions voert enkele vernieuwingen door. De grote jackpot, die twee keer per jaar wordt uitgereikt, zal voortaan 130 in plaats van 100 miljoen euro bedragen. De basisjackpot stijgt dan weer van 15 naar 17 miljoen euro. Wel wordt er een twaalfde ster toegevoegd, die de kansen op de grote winst iets verkleint. Ook nieuw is de Millionairs-trekking, die meerdere keren per jaar 25 spelers een miljoen euro rijker zal maken. Via het zogenaamde MyBonus-systeem wordt er onder andere ook voor gezorgd dat er sowieso elke keer een Belg bij de gelukkigen zal zitten.

Maar de focus ligt nu vooral op de jackpot van 130 miljoen euro, die op 30 september wordt uitgedeeld. Traditioneel worden bij zulke gelegenheden ook heel wat speelpotten samengelegd in krantenwinkels. “Het doel is om met veel mensen uit verschillende winkels samen te spelen, zodat we meer kans hebben op de grote pot. Als er gewonnen wordt, wordt de winst verdeeld onder alle deelnemers. We doen dit al enkele jaren en we merken dat het enthousiasme dankzij het nieuwe systeem weer heel groot is onder onze klanten. Niemand wil het gemist hebben als zou blijken dat we met de winkel een grote pot hebben gewonnen”, vertelt Nadine Verstrepen van dagbladhandel Papyrus uit Nijlen.

“Daarom willen we met vier winkels, het Boekenhuisje uit Lichtaart, De Pershoek in Olmen en Het Rietje uit Vorst-Laakdal, 1008 deelnemers samenbrengen die elk voor 50 euro willen inzetten. Daarmee kunnen we dan tachtig formulieren van 630 euro indienen. Onze inzet bedraagt dan 50.400 euro. We hebben al honderden mensen die ingeschreven zijn. We verwachten dat het niet lang meer zal duren vooraleer we vol zullen zitten. Als we de grote pot binnenhalen, dan krijgt elke winnaar een kleine 130.000 euro. Niet slecht, toch?”

In Nijlen leeft de EuroMillions-gekte blijkbaar wel op. Bij de Papyrus werd gisteren zelfs al champagne bovengehaald om te klinken op de mogelijke miljoenen. Maar concurrentie zal er zeker zijn. Zelfs in de eigen gemeente worden nog andere plannen gesmeed. “Met Het Krantenhuis leggen wij ook samen met dagbladhandels uit Kessel, Deurne, Westmalle en Vorselaar. Wij mikken op 60 deelnemers per winkel. De klanten waren vragende partij”, zegt Valerie Obbels.

Kleine domper op de feestvreugde: EuroMillions verandert ook voor het eerst de prijs: meedoen kost nu minimum 2,5 euro in plaats van 2 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER